-4 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSMärjamaa vald tunnustas oma parimaid sportlasi

Märjamaa vald tunnustas oma parimaid sportlasi

Siim Jõgis

Märjamaa valla 2019. aasta parimateks sportlasteks nimetati maadlejad Raido Liitmäe ja Veronika Vodolaztšenko. Mõlemad sportlased pälvisid sama tunnustuse ka eelmisel aastal.

Parimate sportlaste pidulik tunnustusõhtu oli reedel, 6. märtsil Märjamaa rahvamajas. Parima võistkonna tunnustuse pälvis samuti teist aastat järjest Märjamaa SK saalihoki meeskond. Märjamaa vald tunnustas nii täiskasvanuid kui ka noorsportlasi. Prominentselt olid esindatud maadlejad ja jõutõstjad. Eraldi üritusel tunnustas Märjamaa vald oma sportlasi teist aastat järjest. Varem oli seda tehtud koos vallavanema ja vallavolikogu esimehe vastuvõtuga. Lisaks sportlastele tunnustati parimaid treenereid, toetajaid ning välja toodi ka valla sportlikem pere.
Teatavasti on Märjamaa vallas sügavad juured maadlusspordil ning seega pole imestada, et valla parimad sportlased just selle alaga tegelevad. Nii Raido Liitmäe kui ka Veronika Vodolaztšenko esindavad mõlemad Märjamaa maadlusklubi Juhan. Liitmäe tänavuste saavutuste hulka kuuluvad EMV kreeka-rooma maadluses TK II koht, EMV sumomaadluses I koht, EM sumomaadlus TK maadluses III koht, CITY maailmamängudel kreeka-rooma maadluses I koht ja CITY maailmamängudel rannamaadluses I koht. Vodolaztšenko saavutas Eesti meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses nii sumo- kui ka naistemaadluses kolmanda koha.
Sarnaselt maadlejatega kujunes 2019. aasta edukaks ka jõutõstjatele. Valla parimaks treeneriks valitigi Mihkel Laurits, kes ka ise selle alaga tegeleb. Ta ütles, et teeb seda tööd koos Heino Maistega ning kui parima treeneri tunnustus juba tuli, peaks see kuuluma neile mõlemale. “Hea näide on rallist. Tänakut ja Järveoja ei saa ju teineteisest eraldada, et kui üks on parim, siis teine ei ole,” viitas Laurits Eesti rallipaari Ott Tänak ja Martin Järveoja koostööle.
Samas on vääramatu see, et 2019. aasta kujunes tõepoolest Märjamaa jõutõstjatele edukaks. Tony Lehtsalu, Markus Maimets, Germo Pikani-Vanatua, Gevin Pikani-Vanatua ning Aleksander Vassiljev saavutasid kõik oma vanuseklassis Eesti meistrivõistlustel esikoha. Teise koha saavutasid Markus Jago-Jaagu, Raien Karus, Carl Sander Kägo ja Sven Erik Õunapuu.
Mihkel Laurits ütles, et eriti teevad headmeelt pealetulevad noorteklassi jõutõstjad. Näiteks püstitas Germo Pikani-Vanatua alles hiljuti noorteklassi Eesti rekordi kükis (180 kg). Laurits avaldas, et tegelik eesmärk oli 200 kilogrammi, kuid see jäi vähemalt esialgu veel püüdmatuks. Märjamaa noormeestelt on Eesti rekordeid tulnud varemgi. Kaks aastat tagasi püstitas jõutõmbes noorteklassi Eesti rekordi Kaur Ülejõe tulemusega 233 kilogrammi.
Märjamaa valla parimaks võistkonnaks osutus teist aastat järjest Märjamaa SK saalihoki meeskond. 2018. aastal krooniti nad Rapla maakonna meistriks, möödunud aastal tuli meistrivõistlustel leppida hõbedaga. See-eest teeniti kuldmedal maakonna karikavõistlustel. Võistkonna esindaja Toomas Jaaniste ütles, et sellega võib aasta võtta kokku positiivsetes nootides. Ega tegelikult jäänud ka 2019. aastal Raplamaa meistritiitlist palju puudu. Tiitli võitis küll Montonissa, kuid küsimus oli tegelikult ainult ühes mänguvõidus.

*

2019. aasta parimad täiskasvanud sportlased ja spordielu edendajad Märjamaa vallas

Parim naine – Veronika Vodolaztšenko, EMV sumomaadluses TK III koht ja EMV naistemaadluses TK III koht
Parim veteransportlane – Kersti Petjärv, MM hõbe seenioride vanuseklassis FIMBA Maxibasketball
Parim mees – Raido Liitmäe, EMV kreeka-rooma maadluses TK II koht, EMV sumomaadluses I koht, EM sumomaadlus TK maadluses III koht, CITY maailmamängude kreeka-rooma maadluses I koht, CITY maailmamängude rannamaadluses I koht
Parim veteransportlane – Tamur Vanker, Euroopa karikavõitja ATV-de kestvusklassis
Parim võistkond – Märjamaa SK saalihoki meeskond, Rapla maakonna MV hõbe 2018-19; Rapla maakonna karikavõitja
Parim treener – Mihkel Laurits
Aasta sportlik perekond – perekond Jaaniste-Oss
Aasta spordiedendaja – Rainer-Mart Kiolein (discgolf)
Aasta spordielu toetaja – Coop Konsum Ehituskeskus (Väino Sassi)

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused