-6.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
RSRaplamaa JK veetis nädala Küprosel treeninglaagris

Raplamaa JK veetis nädala Küprosel treeninglaagris

Taavi Tüvist

Viimased aastad on meil noortele aastaplaanis lisaks Eesti MV mängudele olnud vähemalt üks välisturniir ja/või suvelaager. Et aga vanemate poiste jaoks, kes juba ka meestega vähesel määral mõõtu võtavad, on selliseid turniire pigem vähe ning lisaks on meie talvised treeningtingimused kehvad, otsisime võimalust leida vanema noorteklassi ja meeskonna mängijatele häid treeningtingimusi ka varakevadel.

Ühe alternatiivina nägime välislaagri korraldamist, et tõsta noorte motivatsiooni ja asendada välisturniir (mis kestab tavaliselt vaid 4-5 päeva). Lisaks on see noorte ja meeste võistkonna ettevalmistus Eesti meistrivõistlusteks ning pakub häid treeningtingimusi.
Esimene plaan oli korraldada laager juba 2019. aasta kevadel ja selleks käisime noortetööjuhi Mati Püüga 2019. aasta jaanuarikuus Küprosel võimalustega tutvumas. Külastasime hulgaliselt staadione ja hotelle ning saime pildi, et tasub küll sinna sõita. Kahjuks jäi liiga hiljaks asjaajamine just lennupiletite suhtes ning seetõttu lükkasime plaani aastasse 2020. Aasta alguses panime konkreetse nimekirja kokku, suhtlesime õppeasutustega ja saime väga lahkelt poistele vabastuse.
Algne plaan oli vaid noorte, kas U17 või U19 poistega minna, aga talvel otsustasime ka esindusmeeskonna mängijatele võimaluse pakkuda. Ligi kümmekond mängijat seda võimalust kasutas. 5. märtsil asusime teele otselennuga Tallinnast Paphosele, kaasas 27 mängijat ja 3 treenerit-asjaajajat. Seitsmepäevase laagri jooksul oli plaanis viis pallitreeningut väljakul ja lisaks fitnesstrennid. Peaaegu iga päev vähemalt kaks trenni. Lisaks kaks treeningmängu. Kahjuks teisest mängust pidime loobuma, sest kaks järjestikust mängu oleks tekitanud ülekoormuse.
Treeningmängus mindi vastakuti Pafos FC (Küprose meistriliiga) U20 võistkonnaga. Meie poolt siis U19 poisid ja see väike, aga siiski oluline vahe oli näha ka mängus. Mäng algas kohe kiire šokiga, kui vastane meid kiirelt karistas. Siis poisid toibusid ja esimesel poolajal rohkem väravaid ei löödud. Teisel poolajal lisandus vastastelt veel 4 palli ja kokkuvõttes 0:5 kaotus. RJK poisid said hästi hakkama just laagris õpitud asjadega ja olid heal tasemel ka füüsiliselt. Tehnika ja mängulugemine vajab veel harjutamist.
Treeningkompleks asus hotellist vaid 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel, mis oli hea käivitaja. Hotellis olid olemas basseinid õues ja sees, jõusaal ja erinevad saunad. Vaba aega sisustasid mängijad basseini ääres puhates või linnas jalutades. Korraldasime ka võistkonnasisese lauatennise turniiri, mille võitis napilt, aga kindlalt Karl Tamme. Laagri korraldamisele aitasid suures osas kaasa kohalikud omavalitsused, eriti Kehtna vald, kes oma valla lapsi toetas.
Kas meid ka koroona mõjutas? Eks ta ikka mõjutas, sest mida päev lähemale laagrile, seda ärevamaks läks kogu Euroopas. Sel hetkel veel lennud käisid ja baasid olid avatud. Olime hoolsad, jälgisime hügieeninõudeid ja liialt ringi ei sebinud. Tagasi tulles läks küll juba päris ärevaks ja näiteks treeningkeskus, kus me treenisime, pandigi pärast meie viimast trenni päriselt kinni.
Laager oli kasulik ja täitis oma eesmärki. Suutsime vältida suuremaid vigastusi. Kahju vaid, et nüüd see olukord nullib osa tööd, aga siin ei saa meie midagi teha. Loodame vaid, et olukord normaliseerub ja ehk õnnestub juba järgmine või ülejärgmine aasta uuesti sarnane laager korraldada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused