0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSPurkusse ei ole prügi enam juurde viidud

Purkusse ei ole prügi enam juurde viidud

Stina Andok

Mõned nädalad enne koroonaepideemia vallandumist oli Purku elanike suurim mure, et kohalikule kinnistule veeti tonnide viisi prügi. Juba sinna jõudnud pürgi veel seisab seal, kuid kuhi suuremaks läinud ei ole.

Alates märtsikuust ei ole asja menetlenud Keskkonnainspektsioonile laekunud mitte ühtegi kaebust seoses prügi juurde toomisega Purku Lindefarmi kinnistule ning kõik asjaolud viitavad, et seda ei olegi tehtud. 4. märtsil lasi tegus õiguse eest seisev kodanik Jaanus Piirimees kinnistule viivale teele paigutada kolm suurt kivi, et takistada suurtel veoautodel edasisi vedusid teostada.
Vahepeal on Piirimees käinud uuesti kive tõstmas, öeldes, et kuna tema need sinna pani, tuli tal need ka ise ära võtta. Neid oli vaja liigutada selleks, et seni prügi kinnistule vedanud ettevõte ORS RECYCLING saaks kinnistult sinna veetud esemed kätte. Prügi jäi esialgu paigale.
„Väärteomenetlus käib, tehakse vajalikke toiminguid,“ vahendas Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul Keskkonnainspektsiooni Raplamaa büroojuhataja Marek Saare vastust. Täpsemalt ei saa amet pooleliolevat menetlust kommenteerida, sest see võib kahjustada menetluse lõpptulemust. Küll aga ütleb inspektsioon, et määratud sunniraha seoses prügi ladustamisega ilma vastavat luba omamata ei ole ettevõte praeguseks tasunud.
Ühtlasi on Keskkonnainspektsioonile teada, et ettevõte on esitanud jäätmeloa taotluse Keskkonnaametile.
Keskkonnainspektsioonil on ettevõtte esindajatega kontakt olemas. Ajakirjanikule jäävad nad paraku sel korral kättesaamatuks. Varem on ettevõtte esindaja telefoni teel ajakirjanikule kommenteerinud, et püüavad oma dokumentatsiooni korda saada ja seaduslikult tegutseda. Seni käib Keskkonnainspektsioon olukorda kinnistul regulaarselt kontrollimas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare