17.2 C
Rapla
Reede, 19 juuli 2024
RSRapla Selveri suurjooks lükkub septembrisse

Rapla Selveri suurjooks lükkub septembrisse

Raplamaa Sõnumid

Eestis kehtiva eriolukorra tõttu on Rapla Selveri suurjooksu korraldajad võtnud vastu otsuse võistlus edasi lükata. 24. mail toimuma pidanud Rapla suurim spordiüritus leiab aset laupäeval, 19. septembril.

“Saadame kõikidele juba registreerunutele vastava teavituse kuupäeva muudatusest. Samuti kasutame selleks oma sotsiaalmeediakanaleid ja koostööpartnereid. Kindlasti on osalejaid, kellele uus kuupäev ei sobi ja oleme korraldajatena sellega arvestanud. Kõikidel soovijatel on võimalik praegu tasuta muuta ka distantsi. Näiteks kui kevadel oleks joostud 10 km, siis ehk lubab sügisene treeningvorm startida hoopis 21,1 km distantsi peale. Meil on väga kahju, et traditsiooniks saanud aeg muutus, kuid siiralt loodame, et praegune eriolukord lõppeb võimalikult kiiresti,” ütles Rapla Selveri suurjooksu peakorraldaja Donatas Narmont.
Vaatamata muutunud kuupäevale on jätkuvalt kavas kolm distantsi – 5, 10 ja 21,1 kilomeetrit. Oodatud on nii jooksjad, käijad, kepikõndijad kui ka lapsevanemad vankritega. “Proovime korraldajatena leida selles olukorras ka positiivset. Äkki saab hoopis uueks traditsiooniks, et jooksuüritus toimubki Raplas nii kevadel kui ka sügisel,” sõnas Narmont.
Korraldajad tegid ka üleskutse, et praegusel kodus istumise ajal saab disainida võistluse medalile uue välimuse. “Eelmisel aastal valmis medali kujundus Rapla kooliõpilaste tehtud kujunduste põhjal. Nüüd on kodus aega veetes hea võimalus välja võtta paber ja pliiats ning teha kujundus, mis võiks olla selle aasta medalil. Oodatud on kõikide mõtted, olenemata elukohast, vanusest või joonistamisoskusest. Koostöös medalimeistriga võib sinu ideest saada medal, mille saab kaela iga lõpetaja ja viib selle oma koju aukohale. Saada enda töö aadressil [email protected] hiljemalt 30. aprilliks,” seisis korraldajate üleskutses.
“Ja veel kord sooviksin kõikidele öelda, et me saame vaid koostöös teha nii, et eriolukord lõppeks. Püsime oma kodudes, käime õues nii, et väldime kontakte. Hetkel minge liikuge ja avastage metsaradasid, mis ka teistele tundmatud. Ära ei tohi kindlasti unustada sportimist, vaid tuleb leida alternatiive, mis on ohutud. See on meie kõikide jaoks uus ja harjumatu olukord, kuid ainult nii saame nautida suve ja valmistuda Rapla Selveri suurjooksuks,” ütles Rapla Selveri suurjooksu turundusjuht Piret Viherpuu.
“Olukorra normaliseerudes on korraldajate üks eesmärkidest hakata Raplas korraldama ka ühistreeninguid ning kepikõnnikoolitusi, et veelgi enam kaasata sügisel jooksule just kohalikku kogukonda. Samas on meil ka plaanis mitmed uuendused,” lisas ta.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare