22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSHepa tanklakett langetas diislikütuse hinna alla ühe euro

Hepa tanklakett langetas diislikütuse hinna alla ühe euro


Siim Jõgis


Tulenevalt kütuseaktsiisi alandamisest reedel, 1. mail langetas Hepa tanklakett diislikütuse hinna 0.999 euro peale. Kuigi aktsiisi alandamine hakkab kehtima alles reedel, siis langetas Hepa diislihinda juba neljapäeva, 30. aprilli õhtul.
Hepa tanklaketi juhatuse liige Kaspar Nisu selgitas, et kui arvestada ainult diislikütuse aktsiisi alandamist, siis oleks tegelik liitrihind pidanud olema 1.054 eurot. Hinna langetamine 0.999 euro peale oli tema sõnul vastutulek klientidele, sest pikk nädalavahetus ja pühad on ees ootamas. “Loodetavasti aitab see tarbimist elavdada,” sõnas Nisu.
Soodsam diislikütuse hind hakkas neljapäeva õhtul kehtima kõigis Hepa keti tanklates. Riigikogus aprillikuus vastu võetud lisaeelarve seaduse rakendamisega alandati diislikütuse aktsiisi 25 protsendi võrra.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare