RSRetsept: Bubert ehk tibupuder

Retsept: Bubert ehk tibupuder

Helerin Vรคronen

Bubert on magustoit, mis lihtsalt ei saa mitte meeldida ja mis paljudel toob meelde helgeid lapsepรตlvemรคlestusi. Ja jรคllegi on tegemist รผhe klassikalise retseptiga meie pere kuldvaramusse kuuluvast kokaraamatust โ€œValik toiduretsepteโ€. Vanasti oli meil kombeks nimetada seda putru kollaka tooni pรคrast tibupudruks. Ajaga on see nimetus kรผll kadunud, kuid ehk nรผรผd laste suu lรคbi tuleb see nimetus tagasi.
Manna asemel vรตib paksendajaks kasutada ka jahu, millega puder jรครคb tihkem, mannaga aga รตhulisem.
Huvitav on fakt, et mannas buberts on lรคtlaste rahvustoit.

Vaja lรคheb: 0,5 l piima, 2 sl mannat, 2-3 muna, 3 sl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut.
Tee nii: Nรตrista keevasse piima manna ja keeda pehmeks (5-7 minutit). Vahusta munarebud suhkruga, lisa veidi kuuma putru ja kalla tagasi keedunรตusse. Kuumuta paksenemiseni, kuid รคra keeda. Maitsesta ja sega kergelt juurde tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Sรผรผa jahtunult moosi, kisselli vรตi kompotiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare