6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArvamusUrmas Paet: Taiwan tuleb kaasata Maailma Terviseassamblee töösse

Urmas Paet: Taiwan tuleb kaasata Maailma Terviseassamblee töösse

Toimetas: Siim Jõgis

Urmas Paet algatas Euroopa parlamendis avaliku pöördumise Euroopa Liidu tervishoiuministritele, et Taiwanil võimaldataks osaleda Maailma Terviseassamblee töös. Seda pöördumist toetas 104 Euroopa parlamendi saadikut. Raplamaa Sõnumid toob välja avaliku pöördumise teksti:

Koroonakriis saab olema põhiteema 18.-19. mail Maailma Terviseassamblee ministrite videokonverentsil. Kuivõrd viirus ei tunne riigipiire, rahvuseid ega ideoloogiaid, siis peab maailm jagama kogu infot ja ekspertiisi, mis võib pandeemiavastases võitluses abiks olla.

Seetõttu kutsuvad kirjaga liitunud Euroopa Parlamendi ja riikide parlamentide esindajad üles teid nõudma, et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) naaseks aastatel 2009 kuni 2016 praktiseeritud protokolli juurde kutsuda Taiwan vaatlejana assambleel osalema. Taiwani valitsus on edukalt suutnud viiruse levikut ohjeldada vaatamata sellele, et Taiwan asub geograafiliselt viiruse algallika lähedal.

Ameerika Ühendriigid, Kanada, Austraalia ja Uus-Meremaa on võtnud ametlikult seisukoha, et tuleks naasta 2009 – 2016 formaadi juurde ja lubada Taiwanil osaleda.

Sellest tulenevalt peame oluliseks, et Taiwani tervishoiu- ja hoolekandeminister kutsutaks vaatlejana osalema tänavusel WHA videokonverentsil, et jagada maailmaga Taiwani edukat kogemust COVID-19 pandeemiaga tegelemisel. Lisaks soovime, et WHO korraldaks Taiwani osalemise kõigil WHO kohtumistel, mehhanismides ja tegevustes.

Pragmaatilise ja teaduspõhise globaalse tervishoiu huvides jääme ootama teie positiivset tagasisidet ja tegutsemist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare