3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
KrimiRapla kesklinna Konsumit tabas varguste laine

Rapla kesklinna Konsumit tabas varguste laine

Siim Jõgis

Viimase nädala jooksul on Rapla kesklinna Konsumis toime pandud kolm tõsist vargust. Esimene neist leidis aset kolmapäeval, 13. mail, teine 16. mail ning kolmas 17. mail. Rapla Tarbijate Ühistu on seoses nende juhtumitega pöördunud politsei poole.

Rapla politseijaoskonna juhtivuurija Jaan Aas ütles, et politsei on tõepoolest saanud süüteoteated kolme varguse kohta Coopi kauplusest ning alustab neis asjus kriminaalmenetlused. Kolme varguse käigus varastati alkoholi ja žilette. “Turvakaamerate salvestised näitavad, et kõik kolm vargust on toime pannud üks ja sama inimene,” ütles Aas. Samas ei ole politseile laekunud teateid, et mõnes teises Rapla toidukaupluses oleks samasuguseid varguseid toime pandud.
“Kauplustel tasub selliste varguste puhul kindlasti üksteist informeerida. Kui keegi näeb pealt vargust, tuleb sellest kohe 112 teada anda,” sõnas Aas.
Rapla Tarbijate Ühistu juht Väino Sassi juhtis tekkinud olukorrale tähelepanu ka oma sotsiaalmeedia kontol, kus ta kirjutas: “Raplas tiirutavad ringi vargad, avalikult tuleks asja nimetada röövimiseks. Tulevad poodi, valivad kaubad välja, eemaldavad poes turvaelemendid, laovad kallimad joogid kotti ja lähevad lihtsalt minema. Eks politsei saab avalduse ja videopildid, aga kahju on sündinud ja püüa tuult väljalt. Seoses töötuse kasvu ja majanduslike raskustega on oodata, et see on alles algus. Kaupmehed, olge tähelepanelikud!” Sassi lisas, et ta usub sellesse, et varas püütakse kinni. Eesti on teadagi väike ja väga kaugele põgeneda ei saa.
Kauplus ei ole veel kokku löönud, kui suurt kahju nende vargustega tehti, kuid väike summa see ei olnud. Varas ladus oma koti kallist alkoholi täis ning väljus seejärel kauplusest. Jõudnud parklapoolsest uksest välja, jooksis ta üle Hariduse tänava ning põgenes sealt edasi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare