22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSKeskkonnaministri külaskäigul oli laual kolm suurt teemat

Keskkonnaministri külaskäigul oli laual kolm suurt teemat

Siim Jõgis

Raplamaa vallajuhid ja keskkonnaspetsialistid pidid ootama kohtumist keskkonnaminister Rene Kokaga kaks kuud. Esialgu märtsikuusse planeeritud kohtumine lükkus koroonapuhangu tõttu edasi ning leidis aset reedel, 29. mail. Laual oli kolm suurt teemat – kaevandused, jäätmemajandus ja metsandus.
Jäätmemajanduse valdkonnas kerkis esile klaastaara küsimus. Miks saab pakendiringlusesse ära anda õlle- ja siidripudeleid, aga mitte šampuse- ja veinipudeleid? Minister Kokk rääkis, et lähitulevikus on plaanis pakendimärgid lisada ka nendele pudelitele. See on üks osa jäätmeseaduse ja pakendiseaduse muutmise seaduse eelnõust.
Keerulisem lugu on toidupakendite, näiteks purgisuppide või lastetoidu pakenditega. Kokk ütles, et pakendiringlus ei ole seni olnud valmis neid vastu võtma, sest pakendid võivad olla määrdunud. “Hea meel on selle üle, kui saame šampuse- ja veinipudelid pakendiringlusesse. Töötame edasi ka toidupakenditega,” sõnas minister. Reedene kohtumine Raplamaa vallajuhtidega kestis poolteist tundi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare