4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedPillerpalli lasteaias tehakse endiselt vigade parandust

Pillerpalli lasteaias tehakse endiselt vigade parandust

Stina Andok

Eelmise aasta kevadel algasid renoveerimistööd Märjamaa lasteaias Pillerpall. Sama aasta novembrikuus võeti objekt vastu, kuid üles jäi rida vaegtöid, mis tuli ehitajal esialgse kokkuleppe kohaselt kuu aja jooksul ära teha. Tänavu 11. mail toimunud majanduskomisjoni istungil andis abivallavanem Ott Valdma aga ülevaate ilmnenud probleemidest, tuues välja probleemid elektrikilbi, liikumisandurite, ventilatsioonisüsteemi ning ehitusjärelevalvega.

Sellest tulenevalt on vallavalitsus otsustanud tellida ehitustööde auditi, mille käigus kontrollitakse teostusjoonist, ehitustööde vastuvõtuakte ning tehtud töö vastavust neile aktidele. Majanduskomisjoni protokollist nähtub, et komisjoni liikmed arutasid isekeskis pikalt ja süvenenult, kes võiks olla vastutaja olukorras, mil osa töid on tegemata või kehvasti teostatud ning neid asjaolusid ei ole kontrollitud.
Nõustuti, et probleemid hakkasid pihta juba hankedokumentide koostamisel. Näiteks toob Valdma protokolli kohaselt välja, et hankedokumentides ei olnud mahutabeleid, mille järgi oleks ehitaja osanud hinnata tööde tegelikku mahtu. Samuti sai saatuslikuks inimeste vahetumine ehitusprotsessi käigus, leiab Valdma, kuna see põhjustas möödarääkimisi ja infopuudust.
Tõstatus ka küsimus, kas nii suurte objektide vastuvõtmiseks oleks otstarbekas moodustada komisjon, kuna kasutusloa andis välja vallavalitsus ja valitsusse esitati justkui mittetõeseid andmeid. Seega tehti ettepanek luua vallas komisjon, kes vastavalt reglemendile kontrollib objekte.
19. mail toimunud volikogu istungil andis Valdma ka volikogu liikmetele selgitusi seoses Pillerpalli remonditöödega ning tunnistas protokolli kohaselt, et olukord ei ole hea ning on pikk nimekiri täiendavatest töödest, mis peavad tehtud saama jaanipäevaks.
Abivallavanem Valdma selgitas, et audit plaanitakse tellida, kui ehitaja on garantiitööd teostanud. Ühtlasi kinnitas ta, et ehitusettevõtte juhatuse liige on kirjalikult kinnitanud, et nad on nõus ehitusauditi kulude katmisega juhul, kui nad saavad töö teostaja kooskõlastada.
Miks probleemid ikkagi on tekkinud, miks nende lahendamine veninud ja kes vastutab, selle kohta Valdma ühest hinnangut anda ei taha: „Antud objekti puhul on olnud väga palju erinevaid osapooli ning igal osapoolel, kes on andnud allkirja tööde vastavuse kohta, on teatud mõttes vastutus. Ehituse juures oli ka isikuid, kes ei andnud allkirju, kuid andsid ehitajatele suuniseid. Vald on tööde vastuvõtmisel usaldanud ehitusjärelevalvet, Päästeametit, elektritööde auditi teostajat ning erinevate mõõdistuste teostajaid.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare