-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
UudisedTohisool toodetakse Eesti parimat maitsestatud džinni

Tohisool toodetakse Eesti parimat maitsestatud džinni

Katri Reinsalu

Tänavu viisid Atla Mõisa viinaköök, Eesti Sommeljede Assotsiatsioon, Ööbiku Gastronoomiatalu ja portaal „ Eesti Maitsed“ esmakordsedlt läbi Eesti käsitöönapsude konkursi. Parimad kuulutati välja täna, 6. juunil. Tunnustamine leidis aset Atla mõisas, kuhu oli kutsutud ka maaeluminister Arvo Aller.
„Käsitöönapsude tootmine ja põllumajandussaadustele lisaväärtuse andmine on üks osa maaettevõtlusest. Nende edasi andmine on üks osa maaelust,” sõnas Aller. On ju napsudes kasutatud õunu, sõstraid, marju ja teisi põllumajandussaaduseid. „Hea meel on, et inimeste entusiasm on nakkav,” tõdes Aller vaadates kogunenud inimeste hulka ja avaldas lootust, et antud võistlus kujuneb tulevikus rahvusvaheliseks. „Tahaks kindlasti rõhutada, et käsitöönapsude tootmine ei ole alkoholismi propageerimine,” ütles Aller ja lisas, et see on kahtlemata üks viis, kuidas turiste siia meelitada ja samuti oluline osa ekspordist.
Käsitöönapsude konkursile registreerus 17 tootjat 38 napsuga. Tunnustusi jagati mitmetes erinevates kategooriates. Eriti rõõmustavalt kuulutati maitsestatud džinnide Eesti parimaks Tohisool toodetav džinn Tohi Nordic Dry Gin Cloudberry Mist.

Võitjad:

Puhtad ja klassikalised puskarijoogid ja destillaadid: Hop Schnaps (tootja: A. Le Coq)
Maitsetega rikastatud puskarijoogid ja destillaadid: Goldgrüber (tootja: Olde Hansa)
Brändid ja brändilaadsed joogid: Upsakas (tootja: Peninuki)
Klassikalised džinnid: Mohn Poppy Gin (tootja: Moe)
Maitsetega rikastatud džinnid: Tohi Nordic Dry Gin Cloudberry Mist (tootja: Tohi gin)
Liköörid: Ebaküdoonialiköör Pauliine (tootja: Allikukivi Veinimõis)

Tunnustus loo, disaini ja pakendi eest: Mohn Poppy Gin (tootja: Moe)
Rahvalemmik: Blended Dry Gin (tootja: Junimperium)

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vello
7. juuni 2020 20:51

Joomine kajustab teie tervist

külamees
8. juuni 2020 09:43

Ei tea kas ministrihärra joovastavate jookide promo kõrvalt ka maasikakasvatajate jaoks aega on leidmas?