-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSEsimene kodumäng tõi tabelisse esimese võidu

Esimene kodumäng tõi tabelisse esimese võidu

Raplamaa JK astus möödunud pühapäeval, 7. juunil esmakordselt uuel hooajal kodumurule. Eesti meistrivõistluste teise liiga lõuna/lääne piirkonna kolmanda vooru kohtumises tuli Raplamaale vastu Pärnu JK Poseidon. Alo Bärengrubi esimese poolaja ja Ravel Toome teise poolaja väravatest kindlustas Raplamaa JK 2:0 võidu.

Rapla Kesklinna kooli staadionil olid pühapäeval jalgpalli mängimiseks ideaalilähedased tingimused. Samuti oli heas korras muruväljak. Hooaja esimese mängu oli Raplamaa JK kaotanud ning teise mänginud viiki. Nüüd oli võimalus võtta koduväljakul esimene võit ning see võimalus kasutati ära. Kodumeeskond domineeris sisuliselt terve kohtumise ajal. Pärnu JK Poseidonil avanesid küll üksikud võimalused, kuid need lõppesid enamasti ebatäpse sööduga. Raplamaa JK-l avanes kohtumise jooksul tunduvalt rohkem väravavõimalusi, kui lõpuskoorist võiks välja lugeda. Poleks olnud üllatav, kui esimene poolaeg oleks võidetud näiteks skooriga 3:0.
Esimesel poolajal löödud värav sündis 40. minutil. Pärast vastaste väravavahi tõrjet teenis Raplamaa JK nurgalöögi. See mängiti lühidalt lahti ning kapten Raigo Noode andis vasaku jalaga tsenderduse värava alla. Mängiv peatreener Alo Bären­grub suunas selle peaga võrku ning mänguskoor oligi avatud. Bärengrub oli ise alles kümme minutit varem mängu sekkunud. Kohtumist algkoosseisus alustanud Priit Põldmaa sai mängusituatsioonis vigastada ning ta tuli välja vahetada. Esimene poolaeg lõppeski tulemusega 1:0.
Teisel poolajal jätkus kodumeeskonna ülekaal. Vasakul äärel näitas aktiivset mängu vahetusest sekkunud Robin Kaljumäe. Samuti lisas ründemängule jõulisust ja kiirust Kristjan Nõuliku mängu lülitumine. Ühtegi võimalust siiski Raplamaa JK realiseerida ei suutnud. Väravani jõuti alles 90. minutil. Robin Kaljumäe murdis vasakult äärelt karistusalasse ning sooritas ka pealelöögi, kuid see lendas vastu posti. Tagasipõrkunud palli suunas võrku Ravel Toome, kes näitas ehedat oskust olla õigel ajal õiges kohas. Seis oli 2:0 kodumeeskonna kasuks ning sealt polnud Poseidonil enam võimalik tagasi tulla.
Peatreener Alo Bärengrub ütles, et ta jäi oma mängijate pingutusega rahule. “Mängupilt oli meie kontrolli all. Me ei lasknud vastastel võimalusi tekitada. Füüsiliselt saime neile kenasti vastu,” rääkis ta ning meenutas, et varasemad vastasseisud Pärnu JK Poseidoniga olid kujunenud väravaterohkeks. Seekord suudeti oma värav puhtana hoida, mis annab märku kaitseliini kindlusest.
Raplamaa JK alustas mängu koosseisus Martin Tilk (VV), Karel Kaldma, Raigo Noode, Erich-Raimond Stepanjuga, Priit Põldmaa, Ken Krister Maalinn, Madis Nurmik, Ahto Liivamäe, Kristjan Suurjärv, Sten Kenert Maalinn ja Hendrik Väli. Esimesel poolajal sekkus vahetusest Alo Bärengrub ning teisel poolajal tulid platsile Robin Kaljumäe, Karl Tamme, Kristjan Nõulik ja Ravel Toome.
Hooaeg on alles algusjärgus ning mängitud on kolm vooru. Nende mängudega on Raplamaa JK kogunud 4 punkti, mis annab neile 14 meeskonna konkurentsis kuuenda koha. Pikalt puhata meeskond ei saa. Juba täna, 10. mai õhtul peetakse järgmine mäng. Seekord sõidetakse külla Saue JK-le. Järgmise kodumängu peab Raplamaa JK pühapäeval, 14. juunil. Rapla Kesklinna kooli staadionil peetavas mängus sõidab võõrustajatele külla Tallinna FC Flora U19.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare