1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedValitsus täpsustas riigipiiri ületamise järgset liikumisvabaduse piirangut

Valitsus täpsustas riigipiiri ületamise järgset liikumisvabaduse piirangut

11. juunil toimunud istungil täpsustas Vabariigi Valitsus oma varasemat korraldust seoses riigipiiri ületamise järgse liikumisvabaduse piiranguga, nähes ette, et inimesele, kes saabub Eestisse koroonaviiruse suurema nakatumisjuhtumitega riigist, kehtib 14-päevane liikumisvabaduse piirang. Varasemalt oli nõutud karantiin, kuid korralduse sõnastust täpsustati nüüdsest vastavalt, et nõudeks on liikumisvabaduse piiramine.

Täpsustatud korraldusega nähakse ette, et 14 päeva jooksul pärast riiki sisenemist ei ole lubatud inimesel oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda. Erandina on lubatud piirangut eirata tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral. Samuti võib kodust lahkuda tervishoiuteenuse saamiseks või kui muul viisil ei ole võimalik hankida toitu, esmatarbekaupu või ravimeid.

Valitsuse otsusega ei muudeta kehtestatud loetelu inimestest, kellel on lubatud riigipiiri ületamisel Eestisse siseneda. Samuti ei muudeta kehtestatud erandeid, kellele liikumisvabaduse piirangu nõue riiki sisenemisel ei laiene.

Korraldus jõustub allakirjutamisest.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare