-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
ArtikkelLihtne viis prägeldis selgeks õppida pranglimise sünnisaarel

Lihtne viis prägeldis selgeks õppida pranglimise sünnisaarel

Pilvi Pregel

Selleaastane suvine Raplamaa klassiõpetajate õppereis viis otsejoones Leppneeme sadamasse, et sealt vana postipaadi Helgega külastada Prangli saart.
Väga sisukas kohalik giid Erik, kes tundus, et teab rohkem, kui naised küsida jaksasid, tegi oma kohalugude ja suunamistega väikese saare koduselt tuttavaks. Lood maapõuest leitud gaasist, 1941. aasta suvel Prangli lähedal hukkunud Eesti kaubalaevast Eestirand, titekivist ja jutlustest uhkete lühtritega Laurentsiuse kirikus olid sisukad ja haaravad.
Kui reis saarel veoautode kastis läbitud, kohalikud tursakalakotletid maitstud, vana Prangli saarte talurahvamuuseum uuritud ja väikese koolimaja loo ja sisustusega tutvutud, oligi aeg asuda tagasiteele läbi tuule ja lainete.
Seekord jäi kohalik prägeldis maitsmata, kuid mine tea, kuidas edaspidi. Kuigi päris paljud ametikohad olid saarel täidetud, oli ka nutikatele tegijatele võimalusi ennast paikseks möllida palju ja siis jõuaks selle munast, jahust, piimast ja soolalihast valmiva panniroa tegemise isegi ära õppida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare