14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
UudisedRapla Plast AS lõpetab koroonakriisi tagajärjel tegevuse

Rapla Plast AS lõpetab koroonakriisi tagajärjel tegevuse

Rapla Plast AS lähenes oma kahekümne seitsmendale tegevusaastale, kuid nüüd lõpetab ettevõte tegevuse.

Kõik kaksteist töötajat koondatakse tänavu augustis ja septembris. Rapla Plast AS-i juhataja Erlend Tammenurm selgitas, et põhjused seisnevad koroonakriisi mõjudes.

Rapla Plast AS tegutseb praegu Kevade tänaval, kuid augustis pannakse uksed kinni. Ettevõte on kahe Rootsi ettevõtte tütarfirma. “Koroonakriis on mõjutanud meie emafirmade toodete tellimusi märgatavalt, tellimused on kardinaalselt kukkunud,” rääkis Erlend Tammenurm. Ta lisas: “See on sundinud Rootsi emafirmasid asuma ümberstruktureerima oma tootmisprotsesse ja kahjuks ei leidu seal kohta enam meie käsitöömahukale väikeseeria tootmisele.”
Selle tulemusena otsustasid enamusaktsionärid lõpetada tootmistegevuse Rapla Plast AS-is alates käesoleva aasta augustist. Hetkel ettevõttes töötavast kaheteistkümnest töötajast kümme koondatakse augusti alguses ja ülejäänud kaks septembri alguses. “Tootmistegevuse lõppemine tähendab praktiliselt ka ettevõtte tegevuse lõppu,” sõnas Tammenurm.
Sel aastal täitub Rapla Plast AS-il kahekümne seitsmes tegevusaasta Raplas. Vastavalt kokkuleppele Rootsi emafirmadega on valmistatud toodangut eranditult just neile ning seega on kogu toodang läinud ekspordiks. Teadaolevalt on Rapla Plast AS esimene ja seni ainus Raplamaa firma, kes on koroonakriisist tulenevalt oma tegevuse lõpetanud. Kevadel pani uksed kinni Kohilas tegutsenud Bong Eesti OÜ, kuid see toimus enne eriolukorra kehtima hakkamist. Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere ütles, et praegu ei ole kuulda olnud, et mõni suurem ettevõte veel plaaniks oma tegevust lõpetada. “Ettevõtted on küll hädas olnud, kuid erinevad riiklikud meetmed on neid aidanud sellest välja tulla ja tegevus käib edasi,” sõnas Pere.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Mart
17. juuni 2020 09:13

Kahju! Pika ajalooga ettevõte.

Vello
17. juuni 2020 19:35

Kas tuleb 13% töötus ära?