-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Rabarberi-kohupiima-purukook

Retsept: Rabarberi-kohupiima-purukook

Hull rabarberihooaeg nõuab hulle rabarberikooke, nagu mu ema ütles. Hiljuti katsetas ta uut kooki, mida võib vabalt ka teistele soovitada, kuna tulemus on mahlane ja suussulav. Edaspidi on see üks meie pere kolmest lemmikrabarberikoogist.
Originaalretsept on võetud raamatust “100 kooki, 3”, kuid seal on see kook tehtud õuntega.

Vaja läheb: purutaigen: 6 dl nisujahu, 2 dl suhkrut, 1 tl söögisoodat, 250 g võid. Vahele: 4 keskmist rabarberit, 2 dl suhkrut, 1 sl kaneeli. Täidis: 500 g kohupiima, 1 dl suhkrut, 2 tl vanillsuhkrut, 2 dl
hapukoort, 3 muna.

Tee nii: Purutaigna valmistamiseks sega söögisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tükeldatud või noaga segamini. Lisa suhkur, sega ühtlaseks puruks (taigna võid valmistada ka köögikombainis). Puhasta rabarberid ja lõika õhukesteks viiludeks ning sega suhkru ja kaneeliga. Täidise tegemiseks vahusta munad suhkruga ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor.
Laota väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm) küpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutaignakogusest. Kata põhi rabarberiviilude ja kohupiimatäidisega ning puista peale ülejäänud purutaigen. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare