Hull rabarberihooaeg nรตuab hulle rabarberikooke, nagu mu ema รผtles. Hiljuti katsetas ta uut kooki, mida vรตib vabalt ka teistele soovitada, kuna tulemus on mahlane ja suussulav. Edaspidi on see รผks meie pere kolmest lemmikrabarberikoogist.
Originaalretsept on vรตetud raamatust โ100 kooki, 3โ, kuid seal on see kook tehtud รตuntega.
Vaja lรคheb: purutaigen: 6 dl nisujahu, 2 dl suhkrut, 1 tl sรถรถgisoodat, 250 g vรตid. Vahele: 4 keskmist rabarberit, 2 dl suhkrut, 1 sl kaneeli. Tรคidis: 500 g kohupiima, 1 dl suhkrut, 2 tl vanillsuhkrut, 2 dl
hapukoort, 3 muna.
Tee nii: Purutaigna valmistamiseks sega sรถรถgisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tรผkeldatud vรตi noaga segamini. Lisa suhkur, sega รผhtlaseks puruks (taigna vรตid valmistada ka kรถรถgikombainis). Puhasta rabarberid ja lรตika รตhukesteks viiludeks ning sega suhkru ja kaneeliga. Tรคidise tegemiseks vahusta munad suhkruga ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor.
Laota vรคiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm) kรผpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutaignakogusest. Kata pรตhi rabarberiviilude ja kohupiimatรคidisega ning puista peale รผlejรครคnud purutaigen. Kรผpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit vรตi kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lรตika ruutudeks.