4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMärjamaa erihooldekodu küsimus sai vastuse

Märjamaa erihooldekodu küsimus sai vastuse

Täna, 17.juunil toimus Märjamaa rahvamajas avalik koosolek arutamaks erihooldekodu küsimust. Möödunud aastal esitas AS Hoolekandeteenused vallale projekteerimistingimuste taotluse aadressile Sipa tee 3 erihooldekodu ehitamiseks. Antud asukoha osas väljendasid sealse piirkonna inimesed tugevat vastuseisu. Erihooldekodu rajamise küsimust arutavad koosolekud on kujunenud väga tuliseks. Tänasel koosolekul tutvustas abivallavanem Ott Valdma eelnõu, millega vallavalitsus keeldub projekteerimistingimuste andmisest. Põhjenduseks tuuakse asjaolu, et antud asukoht vajab detailplaneeringut.

AS Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Karl Mänd meenutas saalisviibijatele, et initsiatiiv erihooldekodu rajamiseks tuli viis aastat tagasi justnimelt valla poolt. Pärast mitmeid kohtumisi ja võimalike asukohtade arutamist esitati möödunud aasta 14.juunil projekteerimistingimuste taotlus. Mänd tuletas meelde, et tollal tuli vallalt otsus detailplaneeringut mitte algatada, sest tingimused projekteerimistingimuste väljastamiseks olid täidetud. Samuti otsustati protsess avatud menetlusega läbi viia, mis tähendas, et kaasatud olid kõik, kes seda soovisid. Tähtaeg otsuse tegemiseks oli 60 päeva. Mänd ütles, et tänaseks on taotluse esitamisest möödas 369 päeva.

„Otsust me austame,” ütles Mänd ning lisas, et põhjust seda vaidlustada otseselt pole. Samas andis ta mõista, et ehk vajaksid üle vaatamist alused, mille põhjal see otsus langetatud on. „Me oleme natuke nördinud. Meid on kutsutud siia kindla eesmärgiga ja põhimõtteliselt aasta aega on võimalikku arendajat solgutatud edasi-tagasi, ilma et oleks mingi otsuseni jõutud,” jätkas ta. Mänd tõi välja, et juhul, kui vallavalitsus oleks aasta aega tagasi öelnud, et projekteerimistingimusi väljastada ei saa, siis oleks nad võinud algatada detailplaneeringu, mis oleks tänaseks ehk ka juba tehtud.

Samuti andis ta selgelt mõista, et juhul, kui Märjamaa vald siiski soovib erihooldekodu, siis edaspidi tuleb neil initsiatiiv enda kätte võtta.

Koosolek kulges võrdlemisi rahumeelselt ning vallavalitsus lubas otsuse homseks ära vormistada.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Raplamaalane
17. juuni 2020 19:58

Värkse vallavanema esimene ämber. Näitas selgelt, et tal puudub selgroog. Tobbi oma mafiaga sõitis sajaga üle. Inimestel puudub lihtsalt elementaarne empaatiavõime ja võime näha suuremat pilti. Hale ja ajudeta pande.

Kodanik
18. juuni 2020 08:09

Nõus! Väga piinlik lugu.