3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedVabadussõja mälestussamba ümbrus sai võidupühaks kenama ilme

Vabadussõja mälestussamba ümbrus sai võidupühaks kenama ilme

Selleks, et võidupühaks, kui Rapla kiriku aeda saabub võidutuli, oleks Rapla Vabadussõja mälestussammas ilusama ümbrusega, korraldati 16. juunil kirikuaias talgupäev.
Koguduse õpetaja Mihkel Kukk sõnas, et talgu korras võeti maha vana hekk, mis ennast enam ei õigustanud. Seega oli tegemist hädapärase tööga, mis oli vaja ära teha. Lähenev võidupüha lihtsalt kiirendas tööde tegemist. Kuigi üleskutsele tulla talgupäevale reageerisid vähesed, tegid nad Kuke sõnul tublit tööd.
Hekist jäänud tühimikud täideti mullaga ja Kuke sõnul kaalutakse võimalust mõned lillepotid ümber mälestussamba panna, et ümbrus ilus välja näeks, kui võidupühaks võidutuli sinna tuleb. Samuti on kirikus käivaid turiste silmas pidades vajalik, et kirikuümbrus korraks oleks.
Tehtud talgutööd on põhimõtteliselt sissejuhatuseks ja eeltöödeks, sest vald planeerib lähiaastatel kirikuaia haljastuse ja mälestussamba ümbruse täielikku korrastamist. See aga vajab esmalt ideekonkursi ja riigihanke väljakuulutamist. Tegemist saab olema kogu kompleksi hõlmava projektiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare