13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedVõidupüha tähistamisega tehti algust Varbolas

Võidupüha tähistamisega tehti algust Varbolas

Rapla maakonnas sai Võidupüha tähistamine alguse Varbola linnusel. Teisipäeva, 23. juuni hommikul kell seitse heiskasid kaitseliitlased seal Eesti lipu ning andsid sellega Võidupüha tähistamisele avalöögi. Samasugused lipuheiskamised toimusid varahommikul ka teistes Eesti maakondades.

Varbola linnusel heiskasid Eesti lipu aktiivsed Rapla maleva liikmed Sälli Hinrikus ja Kevin Sakermaa. Nad mõlemad aitasid käesoleval aastal vabatahtlikena kaasa koroonaviirusest tingitud olukorra lahendamisele.

Võidupüha tähistatakse tänavu üle Eesti tagasihoidlikumalt kui varasematel aastatel. Ära jäävad traditsioonilised maakaitsepäeva üritused ning nende asemel toimuvad väiksemas formaadis võidutule edasiandmised. Raplamaal toimub see sündmus 23. juuni pärastlõunal Kivi-Vigalas.

Võidupühaga tähistatakse iga aasta 23. juunil Eesti võitu Võnnu lahingus Landesveeri üle aastal 1919.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Raplamaalane
23. juuni 2020 09:21

Head Jaani, inimesed! Tulge ikka elusa ja tervena neist pühadest läbi. 🙂