11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
SportKoondise mängijad viisid Juuru lastele läbi korvpallitreeningu

Koondise mängijad viisid Juuru lastele läbi korvpallitreeningu

Juuru on viimase viie aasta jooksul tõusnud agaralt Rapla maakonna korvpallikaardile. Just nii pikalt on seal treeninguid läbi viinud Jüri Pritšin. Reedel, 19. juunil peeti Juuru kooli võimlas hooaja viimane treening ning eriliseks tegi selle kahe Eesti koondise korvpalluri kaasalöömine.

Rait-Riivo Laane oli Juuru õpilasi treeninud maikuust saati, aga Jaan Puideti osalemine oli laste jaoks midagi uut. Jaan Puidet on mänginud Eesti koondises alates 2015. aastast. Suure osa oma karjäärist on ta mänginud Rootsi liiga võistkonnas Jämtland Basket. Eesti liigas on ta esindanud TalTechi ehk endise nimega TTÜ meeskonda. Juuru lastega puutus ta reedel kokku esmakordselt.
Puidet rääkis, et lastele treeningute läbiviimine ei ole tema jaoks võõras tegevus. Rootsi liigas mängides viis ta laste treeninguid läbi sponsor­ürituste ajal. Juuru lastele oli tal esmalt ette näidata soojendusharjutused. Kokku osales reedesel treeningul kaksteist last, neist üks tüdruk.
Jüri Pritšin, kes veab korvpallitreeninguid ka Kohilas, rääkis, et Juurus on tal kokku 27 õpilast. Korvpallitraditsioonid on tegelikult seal täiesti olemas, kuid vahepeal olid need soiku jäänud. Näiteks on Juuru juurtega Eesti koondislane Maik-Kalev Kotsar, kelle isa on Juurust pärit. Nüüd on korvpallitreeningud toimunud seal kaks korda nädalas. Koroonakriis tõi pausi sisse, sest ei saanud ühiseid treeninguid saalis pidada.
Seoses kriisiga tuli mängupaus sisse ka Avis Utilitas Rapla mängujuhil Rait-Riivo Laanel, kes on aidanud Juuru lapsi treenida alates maikuust. Ta ütles, et selle aja jooksul on lapsed edasi arenenud ennekõike palli põrgatamises. Seda on küll tüütu ja üksluine treenida, kuid samas andis koroonapaus selleks ideaalse võimaluse. Põhjus on lihtne – seda saab treenida üksinda. Juuru treeninggrupis on nii 3.-4. kui ka 7. klassi lõpetanuid. Pritšin ütles, et tegemist on töötahteliste noortega. Reedene treening oli nende jaoks viimane pingutus enne suvepausi. Juuli teises pooles ja augusti alguses alustatakse treeninglaagris juba uue hooaja ettevalmistust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare