23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedParima metsamajandaja tiitlile kandideerivad ka Raplamaa inimesed

Parima metsamajandaja tiitlile kandideerivad ka Raplamaa inimesed

Metsamajandajate konkurss toimub tänavu juba 27. korda. Sellele konkursile ootavad Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus kandideerima metsaomanikke, kes oma metsast hoolivad ja seda heaperemehelikult ja jätkusuutlikult majandavad.

Kandidaatide metsamaa suurusele või kasutatava metsamajandamise vormile piire ei ole korraldate poolt pandud, oluline on, et metsa majandatakse hästi. Konkursil hinnatakse kandidaatide viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võetakse ka metsaomanike põhimõtteid ja väärtushinnanguid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

Sel aastal osaleb konkursil 15 metsaomaniku, nende hulgas ka mitu Raplamaa inimest- Mare ja Valdu Reinaas, Priit Orupõld ning Orm Tammepuu ja Riin Pallon-Tammepuu.

Metsamajandajate konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad 2019. aasta parim metsamajandaja Ardi Allikmets, Hiiumaa Metsaseltsi juht ja metsakonsulent Aira Toss, metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud metsakonsulent Tiit Kosenkranius ja SA Erametsakeskus kontrollispetsialist, metsakonsulent Veljo Kütt. Suve jooksul külastab komisjon kõiki kandidaate ning tutvub nende metsamajanduslike praktikatega, ühistegevusse ja maaelu arengusse panustamise, traditsioonide hoidmise ja muude tegevustega.

“Parim metsamajandaja 2020” tiitel antakse välja kogu pere metsapäeval, mis sel aastal toimub 15. augustil Tallinnas Mustamäel Männi pargis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare