20.5 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Kehtna KHK peamaja saab uue ilme

Mariliis Vest

Kehtna kutsehariduskeskuse peamaja ümbritsevad tellingud, et teha hoone fassaad täies mahus korda. Graafikujärgne tööde valmimise tähtaeg on oktoober-november 2020.


Kehtna KHK haldusjuhi Ülo Viru sõnul kaetakse hoone sokkel ja seinad soojustuskrohviga. Samuti paigaldatakse uued katteplekid, tehakse korda peasissekäigu trepp ja selle kohal asuv rõdu. Parandatakse ja taastatakse kogu välisseinu kattev ornamentika ja fassaadidetailid. Pärast renoveerimise lõppu saab kooli peamaja olema hallides toonides.
Lisaks fassaadile renoveeritakse kutsekooli peamajas veel kolmanda korruse ning fuajee põrandad. Uue parkettkatte saab koridor ning linoleumkatted klassiruumide põrandad. Välja vahetatakse ka vee- ja kanalisatsioonipüstikud.
Töid rahastab haridusministeerium ning orienteeriv maksumus on 420 000 eurot. Viru sõnul ei lõpe käesoleval aastal tehtavate töödega veel peamaja renoveerimine. Tegemata jäävad raamatukogu ja teise korruse klassiruumide põrandate remont, samuti viimistlustööd maja sees ning kogu majaümbruse platside korrastamine.
Haridusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Teet Tiko ütles, et ministeerium seisab selle eest, et kõik koolid oleks heas seisus ja ümbritsev keskkond õpilastele motiveeriv. „Kehtna kutsehariduskeskuse peahoone on ajahamba poolt tublisti puretud. Hoone on ehitatud ajal, kui keskkonnaprobleeme ei tähtsustatud ja fossiilkütustega köeti lisaks koolimajale ka ümbritsevat keskkonda. Seepärast vajabki hoone korralikku remonti ja soojustamist,“ lisas Tiko.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised