-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedKohtuotsus Kuusiku lennuvälja kohtuasjas tehakse jaanuaris

Kohtuotsus Kuusiku lennuvälja kohtuasjas tehakse jaanuaris

Rapla vallavalitsuse ja MTÜ Rapla Lennuklubi vaidlus Kuusiku lennuväljale haldaja leidmise konkursi pärast on jõudnud kohtusse ning 3. juulil tegi Tallinna halduskohus määruse, et kohtuotsus selles asjas tehakse teatavaks 12. jaanuaril 2021.
Kehtima jääb esialgne õiguskaitse, mis takistab vallavalitsusel vahepealsel perioodil lepinguid sõlmimast haldaja leidmiseks korraldatud konkursi võitjaks kuulutatud ettevõttega Kuusiku Energia OÜ.
Rapla Lennuklubi eestseisja Jaano Rässa on veendunud, et vaidlused ei lõpe veel jaanuaris, kuna olenemata tulemusest on ühel ja teisel osapoolel võimalik otsus edasi kaevata. Rapla vallavanema Meelis Mägi sõnul teeb vallavalitsus otsused edasiste tegevuste kohta siis, kui esimese astme kohtulahend on teada.
„Kõik märgid viitavad sellele, et lõpuks läheb asi pärast järgmisi valimisi tuleva volikogu lauale ning selles mõttes oleme me juba alustanud läbirääkimisi erinevate inimestega, kes on kindlasti huvitatud lennuvälja säilimisest, mitte avaliku maa tasuta äraandmisest taastuvenergia ärimeestele,” selgitab Rässa. Ta kinnitab, et jõulise tegevuse eesmärk ei ole tingimata see, et Rapla Lennuklubi peaks olema lennuvälja haldaja, vaid et äritegevusega ei seataks ohtu lennuvälja peamiste tegevuste jätkumist.
Rässa sõnul on lennuväljal kulgenud tegevus seni tavapäraselt ning vald on ise tegutsenud objekti haldajana. Mägi sõnul ei plaani Rapla vald samas lennuvälja pikemaajalist haldamist enda kohustuseks võtta. Lennuklubi soovib tänavu 30. augustil läbi viia ka lennupäeva ja täpsusmaandumise võistlust. Vallavanem ütleb, et selle ürituse korraldamise loa andmise eelnõu ei ole veel praeguse seisuga vallavalitsuse istungile jõudnud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare