2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedTehasemaja 2020 tiitlile pretendeerivad ka Raplamaa puitmajatootjad

Tehasemaja 2020 tiitlile pretendeerivad ka Raplamaa puitmajatootjad

Eesti Puitmajaliit ja Eesti Puitmajaklaster korraldavad igal aastal konkursi „Aasta tehasemaja,“ mille eesmärk on propageerida puitu kui mitmekülgset ehitusmaterjali ja tunnustada Eesti ettevõtete poolt tehases toodetud puitmaju. Kümnendat korda toimuval konkursil on sel aastal võistlustules 34 objekti ja 21 majatootjat. Kandidaatide hulgas on ka Juurus asuva majatehase Arca Nova Element OÜ poolt valmistatud elumajade arendus Norras, Kohila väikemaju tootva Cube House OÜ poolt tehtud maakodu Hiiumaal ja Hageris tootmisüksust omava KMT Prefab OÜ valmistatud kortermaja ja lasteaed Norras ning rongijaam Rootsis.

Aasta Tehasemaja konkursi parimad valib välja žürii, kuhu kuuluvad TalTech Ehitusfüüsika professor dr Targo Kalamees, TalTech Ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor dr Jarek Kurnitski, arhitekt Markus Kaasik, arhitekt Veronika Valk-Siska ja ajakirjanik Eva Kiisler. Zürii valib üldvõitja, lisaks parimad avaliku hoone, kortermaja, eramu, väikeehtise ja erilahenduse kategooriates. Lisaks antakse välja mitmesuguseid eripreemiaid.

Kõiki konkursil olevaid maju saab vaadata ja kuni 25. juulini rahva lemmiku valimisel osaleda sisutus- ja disainiportaalis Moodne Kodu.

Võitjad kuulutatakse välja 31. juulil Hiiumala toimuval Eesti Puitmajaliidu suvekonverentsil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused