3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaMögin ehk hautatud köögiviljad

Mögin ehk hautatud köögiviljad

Käes on see aeg aastas, kus on õnnega koos need inimesed, kes saavad minna aiamaale, tõmmata peenrast paar noort porgandit, vastu püksitagumikku need puhtaks pühkida ja ära krõmpsutada. Ja kui veel värsket kartulit ja hernest ka saab, on hea võimalus teha toitu, mida meie peres nimetatakse möginaks. Ja see ei ole kuidagi halvustavalt öeldud, lihtsalt see nimi on jäänud roale külge ema lapsepõlvest, kui ta koos õdedega hakkas seda niimoodi kutsuma, kuna see lihtsalt nägi välja nagu mögin. See toit oli neil lausa nii suur lemmik, et kui enam ei jaksanud seda süüa, joosti ümber maja tiire, et kõht ruttu tühjemaks läheks ja saaks edasi süüa.
Muidugi saab seda rooga teha ka kõige tavalisemast porgandist, kartulist ja hernest, kuid õige hea tuleb see ikka värske kraamiga. Hea porgandi harvendamise aegne toit.
Algne retsept pärineb ikka sellest meie pere kuldvaramusse kuuluvast retseptiraamatust “Valik toiduretsepte”. Seal on selle toidu nimi “Hautatud porgandid ja herned”. Me oleme omaltpoolt lisanud kartuli ja natukene suurendanud piima ja jahu osakaalu. Retseptis on kirjas ka suhkur, kuid meie seda ei kasuta, retsepti jätsin selle siiski alles.

Vaja läheb: 500 g porgandeid, 500 g herneid, 500 g kartulit, 30 g võid, 1/2 kl vett või puljongit, soola, 1,5 kl rõõska piima või koort, 3-4 tl jahu, suhkrut.

Tee nii: Kuubikuteks lõigatud porgandid hautada võiga, lisada vedelik ja sool ning hautada kaane all pehmeks. Samal ajal lõigata kartul tükkideks ja lisada porgandile. Herned keeta eraldi väheses vees pehmeks. Segada herned kartulite ja porgandite hulka. Jahu segada külma piimaga, valada köögiviljadele ja keeta koos läbi. Soovi korral võib seda toitu valmistada ilma jahuta, ainult või ja koorega. Valmis toit maitsestada soola ja suhkruga, peale puistata maitserohelist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare