3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelN.R. Energy ostis Raplamaal Järlepa kaugküttepiirkonna

N.R. Energy ostis Raplamaal Järlepa kaugküttepiirkonna

Sisuturundus

Eesti üks suuremaid regionaalseid soojatootjaid OÜ N.R. Energy ostis Rapla vallavalitsuselt Järlepa kaugküttepiirkonna ja võtab endale kohustuse investeerida lähiajal kohalike soojatrasside uuendamisse.

Rapla vald müüs Järlepa kaugkütte­piirkonna avalikul konkursil, kus parima pakkumise tegi OÜ N.R. Energy. Ettevõtte juhataja Ahto Tisleri sõnul võttis N.R. Energy endale kohustuse teha lähiajal Järlepa kaugküttevõrgus soojatrassidesse vajalikud lisainvesteeringuid, mis ületavad märkimisväärselt ostuhinda. „Klientide jaoks jäävad kõik senised lepingud kehtima, kuid alates uuest kütteperioodist tuleb soojusener­gia küsimustes pöörduda juba N.R. Energy poole,“ rääkis Ahto Tisler.

Rapla abivallavanem Triin Matsalu märkis, et Järlepa kaugküttepiirkonna müük lubab vallal keskenduda oma põhitegevustele ning jätta soojatootmise igapäevaküsimused vastavale valdkonnale spetsialiseerunud firma­dele, kes suudavad seda teha vallast efektiivsemalt ja professionaalsemalt. „Ostja võttis kohustuse teha võrku investeeringud, et vähendada sooja­kadusid ning suurendada varustuskindlust ning suuta pakkuda klientidele soojusenergiat konkurentsivõimelisemate hindadega. Kohalikel elanikel pole vaja karta hinnatõusu, sest nii munit­sipaal- kui eraettevõtted tegutsevad ühtmoodi Konkurentsiameti järelevalve all ja peavad kõik soojahinnad ametiga kooskõlastama, pealekauba on vasta­valt enampakkumise tingimustele kolme aasta jooksul hinnatõus piiratud,“ selgitas Triin Matsalu.
N.R. Energy pakub Raplamaal lisaks Järlepale kaugkütet veel Märjamaal, Orgital ning Kaereperes. „Oleme Raplamaal juba ehitanud uued katlamajad Kaereperes ja Märjamaal ning lähiajal on kavas rajada uus katlamaja ka Orgi­tale. Tegutseme neis piirkondades nii soojatootja kui võrguettevõtjana ning oleme pühendunud katkematu soojusvarustuse tagamisele,“ lisas Ahto Tisler.

Kaugkütet kasutavad 164 elanikuga Järlepa külas 5 kortermaja ja vallale kuuluv hoone, kus asuvad muuhulgas lasteaed ning raamatukogu. Toasooja toodab 1981. aastal ehitatud katlamaja, mis läbis 2008. aastal renoveerimise ning töötab täna hakkepuidul. Katla­maja on automaatne, kuid annab Järlepas tööd 1 inimesele, keda N.R. Energy ootab jätkama oma ridades.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy OÜ varustab soojusenergiaga 22 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted. Ettevõte on tegev ka Eesti bituumeniturul.

Lisainfo: Ahto Tisler, juhatuse liige N.R. Energy OÜ
+372 5199 1916, [email protected]

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare