2.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMärjamaa vald võtab varisenud rõdudega hoone avariitööde kulud enda kanda

Märjamaa vald võtab varisenud rõdudega hoone avariitööde kulud enda kanda

Tänavu 29. mail varisesid Kivi-Vigala korterelamu kolm rõdu. Inimesed õnnetuses viga ei saanud, kuid nad evakueeriti, ning enne, kui hoonet jälle elamiseks kasutada saab, tuleb see rekonstrueerida.

Hoonele telliti varingujärgne audit, mis viidi läbi 9. juunil ning mille tulemustest kirjutasime pikemalt 1. juuli lehenumbris („Varisenud rõdudega maja tervikuna varisemisohtlik ei ole”). Auditi teostanud ehitusinseneri hinnangul maja tervikuna varisemisohtlik ei ole ning pärast remonti on võimalik hoonet taas kasutada.

Inseneri sõnul oleks kõige mõistlikum ja ohutust tagav variant varisemata rõdude konstruktsioonide lammutamine. Vigala osavallavanem Priit Kärsna kinnitab, et seda teed on otsustatud ka minna. „Elanikud on rõdude eemaldamisega nõus,” ütleb ta. Selline lahendus oleks ühtlasi ka odavaim. Kärsna kinnitab, et Märjamaa vallavalitsus on otsustanud avariitööde rahastamise, mis on vajalikud edasise ohutuse tagamiseks. Nii toimub otsaseina osaline uuesti ladumine, katusekonstruktsiooni majale toetamine, räästa kitsamaks tegemine ning viie rõdu eemaldamine.

Tööde teostaja on samuti Kärsna sõnul juba leitud ning hetkel teeb ehitaja ettevalmistustöid. Tööde valmimise tähtaeg on käesoleva aasta 20. september.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare