12.2 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
KultuurKohila Hoovide Teater – teater kogu perele

Kohila Hoovide Teater – teater kogu perele

Eva Lillemaa

Eelmisel nädalal toimusid juba neljandat suve Kohila Hoovide Teatri etendused. Neljapäeval, 30. juulil toodi vaatjateni T. Egneri kogupereetendus “Kardemoni linna rahvas ja röövlid” ja reedel, 31. juulil A. Lindgreni ainetel kogupereetendust “Pipi tegutseb taas”.

Kohilas on saanud juba traditsiooniks korraldada vabaõhuetendusi erinevates hubastes ja kodustes etendusepaikades, ka kohalike inimeste koduhoovides. Tegemist on kogukondliku ettevõtmisega, kus löövad kaasa asjaarmastajatest teatrihuvilised ja abistavad ka paljud vabatahtlikud. Eesmärgiks on ikka olnud see, et kodukandi rahvas saaks sõbralikult ühiselt aega veeta, üksteisega paremini tuttavaks saada, kogukonda liita ning Kohila inimestele ka koostegemise rõõmu pakkuda. Publikut on aga kohale tulnud ka naabervaldadest ning kaugemaltki. Sel aastal toodi vaatajate ette kaks kogupereetendust, mis lavastati just selle ettevõtmise tarbeks.

Neljapäeva õhtul (30. juulil) muundusid Hageri kandi elanikud Kardemoni linna rahvaks ja vaatajateni toodi etendus „Kardemoni linna rahvas ja röövlid“. Toimus see vaatemäng Hageri rahvamaja pargis. Etenduses sai näha ja kuulda, millised inimesed Kardemoni linnakeses elavad ning kaasa elada ka röövlite kimbatusele, kui nende rööv nässu läks. Kuigi ilm näitas veidi oma vihmasemat külge, siis ei rikkunud see tuju ei pealtvaatajatel ega ka näitlejatel ja vaatemäng sai igati lõbus. Lapsi lõbustas ka pargis keerutanud karussell.

Reedel (31. juulil) aga tembutas taas Kohila Hoovide Teatri publikule juba tuttav Pipi Pikksukk. Kui eelmisel suvel said vaatajad kaasa elada Pipi seiklustele Kurrnunurruvuti saarel, siis nüüd jutustati lugu sellest, kuidas Pipi Segasummasuvilasse kolis, varastega maid jagas ning politseinikega kula mängis. Osatäitjateks olid Kohilaga seotud inimesed ning kaasa lõid ka võimlemis- ja liikumisrühma Gaudeo tantsijad. Etendus oli meeleolukas ja paljud lastega pered jäid ka kauemaks mängima ning üheskoos aega veetma. Ei olnudki tahtmist koju kiirustada, sest etendustest oli hinge jäänud eriline tunne ning oma kandi inimestega aega veeta oli tore.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare