4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
SportSpordimängud jäid seljataha, suvi jätkub

Spordimängud jäid seljataha, suvi jätkub

Tiiu Luht

Veteranide suvised spordimängud on ühtlasi spordiveteranide koondise (SVK) meistrivõistlused. Suvise päeva peaala on alati olnud kergejõustik.

Juhendi järgi oli tänavu mängude avamine Rapla Kesklinna kooli staadionil ette nähtud lõunast.

Petanki harrastajad toimetasid puudega kaetud valli taga mahamärgitud väljakutel aga juba hommikul poole kümnest. Nad on visad tegijad. Lennutavad ja veeretavad platsil 600- kuni 800-grammiseid kroomitud teraskuule ning seejärel mõõdavad millimeetri täpsusega oma kuuli kaugust märkekuulist snadist. Ei nimetata neid asjata täpsussportlasteks.

Aga nad ei olnud kaua esimesed staadionile tulijad. Rahvast lisandus pidevalt. Üsna pea panid korraldajad paika noolevisketarbed, samas kutsuti kohe ka korvpalli vabavisetele. Kellel aeg sobis, hakkas tegutsema. Väljas soojas päikesesäras oli hea olla.

Vähehaaval koguneti ametlikuks osaks – avadefileeks. Vabalt rivistunud rohkem kui pooltsadat sportlast olid tervitamas Rapla vallavolikogu esimees Margus Jaanson, maakonna spordiliidu peasekretär Rein Pajunurm ja Rapla koondise esimees Leili Kaas.

Edasi kulges päev kergejõustikutähe all – kettaheites, kuulitõukes, kaugushüppes (ka paigalt), samuti jooksudes (60 m, 400 m, maastikul) käis rajal ja platsil töö koos, aga tulemuste arvestamise aluseks olid vanusegrupid. Naistel 35-49, 50-59, 60-74 ja 75+; meestel 35-49, 50-59, 60-69, 70-79 ja 80+ aastat. Peab ütlema, et mõnes vanusegrupis ei olnud kahjuks kaasa tegemas ühtki võistlejat, päris mitmes vaid üks või kaks entusiastlikku veterani.

Veteranide koondis on avatud seltskond – võimalust kaasa teha pakutakse noorematelegi kui 35, mis on veteraniaastate alammäär. Seekord oli üks tubli noormees Sulev Soomere – tulemused 7,26 kg kuul 8.28, 2 kg ketas 23.60. Ka noortele-lastele on n-ö uks avatud.

Kena oli sportlastele kaasa elada. Näiteks 35-49-aastaste hulgas oli kenasid kooslusi: Eili Annike, Liis Valdmets, Ene Siitsman, Kristi Kivisild; meestest Toomas Tammsaar, Sven Rungi, Rando Valdmets, kes kõik püsivad pjedestaalil, vahetavad kohti vaid vastavalt spordialale. Aga siis veel Elle Valtu, Helle Tasane, Marika Kotka, Leili Kaas, Asta Satsi, Kalju Kalda, Ülo Flaur, Aavo Kergand, Tiit Kivisild, Mihkel Laurits ja veel teised kogemustega võistlejad. Nendele koondise spordimaine toetub.

Rahvalikumad alad püsivad populaarsed. Noole- ja korvpallivisetes jagunesid osavõtjad kahte gruppi. 35-59 võitjad korvpallis olid Tiina Roosalu ja Kalev Vanker, 60+ Leili Kaas ja Tiit Kivisild. Nooles Kait Kaeval ja Kalev Vanker, kes mõlemad said 79 silma ja olid ala parimad, ning 60+: Eha Tolm ja Olev Kalmus.

Perevõistluse raja mõtles välja ja märkis maha oma ala meister Virve Pärn. Läks vaja osavust ja kiirust, et kasutada palle, rõngaid, pulki, hüppenööri ja muid ette nähtud vahendeid. Vanemas grupis võitis koos lapselapse Petraga Elle Valtu 1.32,1, nooremas grupis Viive Tammsaar koos tütrega 1.43,2. Vanust arvestati lapse järgi.

Aeganõudvamaid ja teises paigas peetud võistlusi kommenteerib kohtunikuna tegutsenud Ants Lindre. Rapla SVK meistrivõistlustel petankis osales 5 naist ja 8 meest. Naised võistlesid turniirisüsteemis. Meistriks tuli Liia Tartov kolme võiduga. Kahe võiduga järgnesid Janne Randjärv, Ene Sulg ja Elle Valtu. Omavahelistes mängudes kogutud punktide vahe oli Jannel +2, Enel +1 ja Ellel -3. Selliseks kujunes ka paremusjärjestus. Viiendaks jäi Anne Sokk. Meestest võitis teist aastat järjest Kalju Kalda, järgnesid Ülo Flaur ja Mihkel Laurits. Spordipäeva lõpul jagati medaleid, diplomeid ja autasusid.

Võrkpallis kohtusid Valtu spordimaja liivaväljakul viis kolmeliikmelist võistkonda. 4 punktiga sai võidu meeskond, kuhu kuulusid Sven Rungi, Sulev Soomere ja Toomas Tammsaar. Järgnevate kohtade selgitamiseks tuli appi võtta omavahelistes mängudes kogutud punktid. 2. koht: Viktor Lepik, Margus Jaanson, Aarne Pruus, 3. koht: Maldur Rokk, Priit Kivisalu, Mihkel Kalda. Supisöömisel kasutatud lusikate arvu järgi tuli osalejaid kokku kolmveerandsada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare