Suvine kartulisalat

0
179
Foto: Helerin Väronen

Eestlase toidulaud ilma kartulita ei oleks eestlase toidulaud. Ja kõige parem on muidugi värske kartul. Raplamaa juurtega hobikokk Mariliis Ilover on selle kohta tabavalt kirjutanud, et keerulised kulinaarsed uperpallid värske kartuliga kokku ei kõla. See läheb keedukuumalt või ja soolaga. Edasi võiks varajane kartul leida koha kukeseenekastme kõrval või rännata mõnda salatisse näiteks muna, kala ja maitserohelisega. Alljärgnev retsept on aga pärist Nami-nami toidublogist, kuhu autor on selle saanud õppejõu ja koolitaja Ester Eomoisi käest, kes seda oma suvekodus suitsuliha kõrvale serveerib.

Vaja läheb: 1 kg väiksemaid varajasi kartuleid, 500 g fetaki-juustu, 250 g kirsstomateid, paar oksa värsket basiilikut, purustatud musta pipart

Tee nii: Pese väikesed varajased kartulid hoolega puhtaks (võimaluse korral kraabi harjaga ka koor maha), siis keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal hõõru fetaki-juust suures kausis pehmemaks. Kui kartulid on valmis, nõruta hoolega, lõigu vajadusel pisemaks ja lisa kaussi. Sega kartulid juustuga korralikult läbi, siis sega õrnalt juurde väikesed kirsstomatid ning basiilikulehed. Maitsesta pipraga, sega läbi ja serveeri.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare