Varbola Puu 2020 kuulutati ametlikult avatuks

2
1135
Foto: Helerin Väronen
Pildil saeb skulptuuri Saksamaalt pärit puukujur Bernd Winter. Foto: Helerin Väronen

Kahe aasta pikkune vaheaeg sai läbi. Viimati toimusid Varbola puupäevad 2017. aasta suvel ning nüüd kuulutati need uuesti avatuks. Varbola linnusel toimunud ametlik avamine peeti kolmapäeva, 5. augusti õhtul, kuid tegelikult oli üritus selleks hetkeks kestnud juba kaks päeva.

Kohal oli viisteist puukujurit, kes olid oma saed käima tõmmanud juba teisipäeva hommikul ning üks osaleja oli kohal juba esmaspäeval. Korraldajad avalasid lootust, et lähipäevil liitub veel kaks skulptorit mis tõstaks nende arvu seitsmeteistkümne peale.

Varbola puupäevad toimuvad tänavu 22. korda. Kohal on skulptoreid nii Eestist kui välismaalt. Üritusele annavad rahvusvahelise mõõtme puuskulptorid Saksamaalt, Poolast ja Leedust. Just Poola esindaja Mariusz Opoka oli kohal juba esmaspäeval.

Varbola puupäevad kestavad kuni pühapäeva, 9. augustini. Siis toimub traditsiooniline oksjon, kus valminud puukujud müügile pannakse. Veel enne seda on Varbola linnus avatud huvilistele iga päev kolmapäevast pühapäevani. Saab käia uurimas kuidas puukujud valmivad. Reede õhtul toimub individuaalne puuskulptuuride saagimise võistlus ning laupäeval on kavas meeskondlik saagimisvõistlus. Kõik need on huvilistele avatud.

Puupäevade avasõnad pidasid Märjamaa vallavanem Meelis Välis ja valla kultuurinõunik Heli Lints. Mõlemad soovisid puukujuritele hoogu saagimiseks. Rahvusvahelist puitskulptuuride sümpoosionit XXII Varbola Puu korraldab Varbola Kultuuri ja Hariduse selts.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Hmmm
05/08/2020 22:05

Positiivne. Vabas õhus rahulik üritus. Peaks külastama minema.

juku
06/08/2020 13:52
Vasta  Hmmm

Tavaline pireti äriporjekt.