7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedArborist sai ootamatult käitunud puu tõttu viga

Arborist sai ootamatult käitunud puu tõttu viga

Eelmisel nädalal sai Järvakandis Kase pargis puu otsast kukkudes viga arborist, kui ta läks Kehtna vallavalitsuse tellimuse peale viimase suurema tormi tõttu viltu vajunud puud langetama. Õhulend lõppes arboristi jaoks haiglas, kus ta viibib voodirežiimil praeguseni.

Puu lõikamiseks ei kasutanud arborist tõstukit, vaid ronis ise puu otsa, kinnitades end rihmadega. Arborist otsustas just sellisel otsustas puud langetada põhjusel, et sel viisil vältis ta elektriliinide puruks minemist. Kukkumises aga ei saa süüdistada kinnitusi, vaid puud, mis arboristi sõnul arvas natuke liiga vara, et tema eluiga on läbi. Raskuse kadudes murdus allesjäänud osa ära ja sellega ei olnud arborist arvestanud. Vastasel juhul poleks ta puu otsa roninud, vaid oleks puud langetades lihtsalt lootnud, et see ei ulatu elektriliinideni.

Tööinspektsioonini ei ole teadaolevalt juhtum tööõnnetusena menetlusse jõudnud. Teatama sellest õnnetusest peaks arboristi tööandja, vallavalitsusel töö tellijana seda kohustust ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare