spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedMeedialiit taunib valitsusliikmete poolt ajakirjanike ja väljaannete ignoreerimist

Meedialiit taunib valitsusliikmete poolt ajakirjanike ja väljaannete ignoreerimist

Eesti Meediaettevõtete Liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja, milles taunib ajakirjanike küsimuste ignoreerimist ja arrogantset suhtumist väljaannetesse.

Meedialiit väljendab oma kirjas muret Eesti Vabariigi valitsuses tekkinud olukorra pärast, kus ministrid ei vasta pressikonverentsile akrediteeritud ajakirjanike küsimustele, suhtuvad ajakirjanikesse ja kirjastustesse arrogantselt ning levitavad isikliku poliitilise kasu nimel valet.

Eesti Meediaettevõtete Liit märkis pöördumises, et seisab kõigi oma liikmete ja sõnavabaduse eest ning peab lubamatuks Eesti suurima uudisteportaali Delfi nimetamist libauudisteks ning üleskutseid valitsuse liikmete poolt teatud väljaandeid mitte lugeda ja tellida.

Eesti Meediaettevõtete Liit avaldas lootust, et sarnane olukord enam ei kordu ning tuletab peaministrile meelde, et ajakirjandus teenib avalikkuse huvi infot saada ja rahval on õigus saada ajakirjanduse kaudu infot.

Avaldame siinkohal Eesti Meediaettevõtete Liidu poolt peaminister Jüri Ratasele saadetud kirja:

Lp peaminister Jüri Ratas

Eesti Meediaettevõtete Liit väljendab muret Eesti Vabariigi valitsuses tekkinud olukorra pärast, kus ministrid ei vasta pressikonverentsile akrediteeritud ajakirjanike küsimustele (Delfi ja rahandusminister Martin Helme näide), suhtuvad ajakirjanikesse ja kirjastustesse arrogantselt ning levitavad isikliku poliitilise kasu nimel valet.

Eesti Meediaettevõtete Liit seisab kõigi oma liikmete ja sõnavabaduse eest ning peab lubamatuks Eesti suurima uudisteportaali Delfi nimetamist libauudisteks ning üleskutseid valitsuse liikmete poolt teatud väljaandeid mitte lugeda ja tellida. Samuti taunime olukorda, kus valitsuse liikmed ajakirjanike küsimusi ignoreerivad ja naeruvääristavad.

Eesti Meediaettevõtete Liit tuletab meelde, et ajakirjandus teenib avalikkuse huvi infot saada ja rahval on õigus saada ajakirjanduse kaudu infot.

Loodame, et sarnane olukord enam ei kordu ning peaminister valitsuse juhina pöörab ka valitsuse liikmetele tähelepanu sellele, et need ajakirjandusega korrektselt suhtleksid ja kõiki ajakirjanikke ja väljaandeid võrdselt kohtleksid.

Lugupidamisega

Merle Viirmaa-Treifeldt, juhatuse liige

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused