-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedRiigimaja üürnikud on ajutiselt uutel pindadel

Riigimaja üürnikud on ajutiselt uutel pindadel

Rapla riigimaja remondi ajaks on selle üürnikud pidanud asuma ajutistele pindadele. See on omakorda segadust tekitanud inimestes, kes riigimaja asutusi külastama peavad. Osa asutusi on kolinud naaberhoonetesse, aga teised võib leida kilomeetrite kauguselt.

Ainukesena on samale aadressile jäänud Rapla Maamõõdubüroo. Nemad kolisid remondi ajaks kaks korrust kõrgemale.
Naabermajja aadressile Tallinna mnt 12 kolisid asenduspinnale Raplamaa Omavalitsuste Liit ja Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK). RAEK-i juhataja Janek Kadarik ütles, et suures osas on nad end uuel aadressil sisse seadnud. Uues asukohas toimuvad veel viimased remonditööd ja ka maja väline visuaal on alles kujundamisel. Tulenevalt kevadel valitsenud eriolukorrast ei ole nad kuigi palju kontorisse kohale tulemist propageerinud. Seega ei ole RAEK oma uut aadressi ka väga reklaaminud. Kadarik ise on seisukohal, et uus asukoht on hea ja nähtav ning nõustamisele tulijatele mugav.
Kadarik lausus, et riigimajja tagasi kolimine on hetkel veel otsustamata. „Ootame huviga, mis saab ja kaalume seda varianti, aga me ei ole täna veel kindlat jah-i öelnud,” sõnas ta.
Hulk riigimaja üürnikke kolis aadressile Viljandi maantee 92. Lisaks Raplamaa rahvakultuurispetsialistile ja Muinsuskaitseameti Raplamaa nõunikule on end seal sisse seadnud ka Maa-ameti Rapla büroo. Andrus Ründal ütles, et uus aadress on neile sobilik ja kõikidel töötajatel on piisavalt ruumi. Kuna hetkel on puhkuste aeg ja inimesi liigub vähem, on vara ka lõplikult öelda, kuidas kesklinnast kaugemale jääv asukoht vastu võetakse. Samas lisas ta, et inimesi, kes büroos kohal käivad, on nagunii pigem vähe.
Töötajate igapäevatööd ajutisel pinnal asumine kuigi palju ei mõjuta. Ainuke probleem võib tekkida siis, kui oleks vaja suuremat ruumi nõupidamiste jaoks. Erinevalt riigimajast uuel aadressil selliseid ruume ei ole. Ründal ütles, et kuna koroonakriisist tulenevalt ollakse elektrooniliste kanalitega rohkem sina-peal, saab vajadusel neid ka nõupidamiste läbi viimiseks kasutada.
Samas hoones on ka osa sotsiaalkindlustusameti töötajatest. Klienditeeninduse osakond on asunud aga aadressile Savi 4. Savi tänava hoonet jagatakse Maanteeameti Rapla esindusega, kelle jaoks on tegemist ammu tuttava hoonega.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Rapla talitus on kolinud kohtumajja aadressil Sauna 5. Talitusejuht Andrus Saare ütles, et kolimise ajal oli pisut rohkem segadust, aga tänaseks on talitus end uuel aadressil kenasti sisse seadnud. Ruumi on küll pisut vähem, kuid Saare sõnul ei ole see probleem. Suurem osa kokkupuuteid on teiste ametnikega ja seega ei ole ka probleemi, kas inimesed neid uuest asukohast üles leiavad. Saare ütles, et remondi järel on nad kindlasti riigimajja naasmas.

Lubaduste kohaselt naasevad üürnikud juba uuenenud riigimajja järgmise aasta septembris. Saare lisas, et nende jaoks ei oleks probleem, kui see tähtaeg ka pisut edasi lükkub.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare