9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaSuvikõrvitsakaste makaronidele

Suvikõrvitsakaste makaronidele

Suvikõrvits on üks neid aiasaadusi, millele ma seni pole köögis kuigi palju rakendust leidnud. Ühtlasi kipub see olema selliseid köögivilju, mida alati kõigil üle jääb ja mida nad mulle lahkelt pakuvad. Ja nii need õnnetud suvikõrvitsad muudkui seisavad riiulis ja ootavad toiduks saamist.
Ilmselt on asi olnud ka selles, et suvikõrvitsal ei ole kuigi tugevat maitset, mis meelde jääks ja tema järele isutama ajaks. Kui seda aga pisut teisest küljest vaadata, teeb just suvikõrvitsa tagasihoidlik maitse temast paljude toitude suurepärase kaaslase. Seda juba tuttavaks saanud retseptidele lisades ei muutu maitse kuigi palju, kuid märkamatult on sööjad portsjoni või kaks köögivilju nahka pannud. Üks minu viimase aja lemmikretsepte on suvikõrvitsapasta.

Vaja läheb: 3 sl oliiviõli, 1 kg suvikõrvitsat, 4 küüslauguküünt, soola ja musta pipart, 1-2 dl kohvikoort või vahukoort ja 50 g värskelt riivitud parmesani. Serveerimiseks: 400 g makarone ja värskelt riivitud parmesani või muud kõvemat juustu.

Tee nii: Riivi suvikõrvitsad jämeda riiviga (kui kasutad suuremat sorti kabatšokke, uurista pehme seemneosa kindlasti välja). Haki küüslauk. Kuumuta õli suurel pannil, lisa purustatud küüslauk ja suvikõrvitsaribad. Lisa maitseks veidi soola. Kuumuta tasasel tulel puulusikaga pidevalt segades, kuni suvikõrvits on pehme ja niiskus on aurustunud (umbes 20 minutit või enam). Ära pruunista! Lisa suvikõrvitsasegule rõõsk koor ja parmesan ja kuumuta paar minutit, kuni koor on kastmega segunenud ja veidi paksenenud. Maitsesta pipra ja soolaga. Sega juurde keedetud ja nõrutatud makaronid ning serveeri parmesanijuustuga.

Allikas: www.nami-nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare