-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedMinister Reps tervitas koolijuhte õppeaasta alguse puhul Rapla gümnaasiumis

Minister Reps tervitas koolijuhte õppeaasta alguse puhul Rapla gümnaasiumis

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tervitas reedel, 4. septembril Rapla gümnaasiumis Eesti koolidirektoreid. Tegemist on traditsioonilise ja piduliku sündmusega, kus minister tervitab õppeaasta alguse puhul nende kutsekoolide ja gümnaasiumite direktoreid, mis alluvad otse ministeeriumile. Sellised kokkusaamised toimuvad erinevates Eesti koolides iga õppeaasta alguses.

Veel kümmekond aastat tagasi kuulus sellesse seltskonda 40-50 direktorit, aga tänu riigigümnaasiumite tekkele on nende arv kasvanud. Rapla gümnaasiumisse oli neid 4. septembril kogunenud julgelt sadakond. Piduliku tseremoonia käigus tunnustati kogenud koolijuhte ning tervitati neid, kes alles käesoleval aastal on direktori ametisse asunud.

“Me käime igal aastal erinevas koolis. Rapla oli nii värske, et eelmisel aastal elas veel sisse. Sel aastal oli hea siia tulla. Enamik koolijuhte on täna muide esmakordselt Rapla gümnaasiumis. Eelmisel aastal olime Euroopa koolis. Üldiselt oleme käinud kohtades, mis on saanud uue näo,” rääkis haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Otse ministeeriumile alluvate koolide direktorid käivad koos isegi tihedamini kui kord aastas. Tavaliselt saadakse kokku ka kevaditi, aga sel aastal polnud see võimalik. Reedene kokkusaamine oli oma olemuselt küll pidulik, kuid sealt ei puudunud ka teatav murenoot. “Eks meil on hinges ka mure. Oleme ebakindlas seisus, kuigi nakatumiste numbrid on suhteliselt madalad. Oluline sõnum on see, et vajadusel saame koolide lahtihoidmist otsustada piirkonnapõhiselt,” rääkis minister.

Eriti puudutab see erivajadustega laste koole. “Neid me püüame hoida lahti viimase hetkeni,” sõnas minister ning lisas: “Erivajadustega laste koju jätmine tähendab paratamatult ka lapsevanema koju jäämist ning sealt edasi tekivad takistused.”

Mis puudutab gümnaasiumite tööd, kui koolid tuleks piirkondlikult sulgeda, siis ütles minister Reps, et kõik gümnaasiumid on selle peale juba mõelnud. Üks võimalik eeskuju on see, mida kaalub Põlva gümnaasium. Uue materjali edasiandmine loengu formaadis plaanitakse üldse ära lõpetada. Selle plaani kohaselt tutvuksid õpilased uue materjaliga ise ning kogunetakse vaid seminarides. “Plaani idee on vähendada seda, et õpetaja seisab gümnaasiumiastmes klassi ees ning ütleb, kuidas asjad käivad. Kui haiguse tõttu tuleb tavapärane õppetöö katkestada, saaks edasi minna näiteks sedasi,” rääkis minister.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare