4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaSombuse ilma kanapilaff

Sombuse ilma kanapilaff

Mul on kodus üks malmpott, mis suvisel ajal kuigi tihti kasutust ei leia. Kipub kuidagi nii olema, et suvel on palju värsket kraami, mis sisuliselt otse peenrast või põõsast suhu rändab. Lõunasöökide retseptid on suvel pigem sellised, et toit saab valmis muude vahenditega.

Aga nii kui saabus september koos aina sombusemate ilmadega, hakkas see vana malmpott endast üle mitme kuu taas märku andma. Ma ei tea, kas olen ainuke, kellele vihmaste ja rõskete sügisilmadega kohe hautised ja pajaroad meenuvad. Need käivad lihtsalt kuidagi käsikäes. Söögilaua keskele tõstetud aurav malmpott keset halli päeva tekitab kuidagi koduse ja hubase tunde. Samuti on see mõnus viis märgistamaks, et suvi on otsa saamas ja sügis käes.

Malmpott sai nädalavahetusel uuesti soojaks aetud ja kostitas peret kanapilafiga. Retsept on korduvalt ja korduvalt läbi tehtud ja on kindlalt meie pere lemmikute hulgas. Tema kasuks räägib kiirus ja lihtsus. Naljakas, kuidas väikeste lastega kipub ikka nii olema, et olenemata söögitegemise algusajast avastavad nad kohe esimese sibula poolitamise ajal, et nälg hakkab silmanägemist võtma. Isegi kui nad hetk tagasi alles midagi sõid. Nii tulebki mul alati pool toorainest nõudlike pisikeste sõrmede vahele pista. Risti ei lööda ette ka toore sibula ees. Selleks, et söögitegemise lõpuks üldse midagi potti panna oleks, eelistan retsepte, mis liiga kaua pliidi ees ei hoiaks. Seekordne retsept on suurepärane, sest saab valmis pisut rohkem kui poole tunniga.

Tunnistan kohe üles, et enamasti suurendan koguseid, et ka järgmisel päeval kõhud täis saaks. Sel juhul tuleb muidugi sööjaid ühel hetkel pisut taltsutada, sest kahtlemata küsitakse lisaports või lausa kaks.

Minu meelest on see ka selles mõttes üks mõnus roog, et sinna saab oma soovi kohaselt lisada teisigi köögivilju, mis kodus parajasti olemas on. Kasvõi näiteks suvikõrvitsat, porrulauku või seeni.

Vaja läheb: 2,5 dl pikateralist riisi ja 5 dl vett, 500 g broilerifileed või broilerikintsuliha, 2 sl õli, 2 porgandit, 2 sibulat, 1 kollane või punane paprika, 0,5-1 dl kontsentreeritud tomatipastat, 5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit, 3-4 sl hakitud värsket tilli või peterselli, soola ja musta pipart

Tee nii: Loputa riis külma vee all, pane potti. Lisa vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud. Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista kuumas õlis. Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga. Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme. Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

Allikas: www.nami-nami.ee


Broileri kintsuliha, Tallegg, kgPikateraline riis, Tartu Mill, 1 kgPorgand, kgPaprika, kgSibul, kg
Maxima1.490.381.490.38
Mini-Rimi5.991.590.391.490.79
Meie Toidukaubad1.650.492.390.75
Konsum5.991.390.352.290.39
Selver1.590.391.990.45

Hinnad on seisuga 7.09.2020

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare