6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelKuidas valida uusi jalanõusid?

Kuidas valida uusi jalanõusid?

Sisuturundus

Ilmselt on igaüks vähemalt kord elus ostnud endale kauni paari jalanõusid, mis toovad lisaks komplimentidele ka valu, kanged varbad ja lõputu ebamugavustunde. Tõepoolest, jalatseid valides tuleks lähtuda eelkõige nende funktsionaalsusest ja kvaliteedist, mitte välimusest – ning üks ei välista tingimata teist. Järgnevalt toome välja kõige olulisemad aspektid, millega võiks uusi jalatseid valides arvestada.

Millele jalanõusid valides tähelepanu pöörata?

Eesmärk
Sul on vaja uusi jalanõusid. Kuid mille jaoks? Kas vajad mugavaid, kuid esinduslikke kingi kontorisse, veekindlaid ja sügist trotsivaid saapaid või uusi spordijalanõusid, mis motiveeriksid sind spordiklubisse minema? Enne, kui lähed valikuga tutvuma, tee selgeks, mida vajad ja mis on sinu kriteeriumid – niimoodi hoidud mõttetutest ostudest ja poes ajaraiskamisest.

Bränd
Kui sul jagub erinevate jalanõubrändidega kogemusi, siis teeb sellest lähtumine valiku tegemise veel lihtsamaks. Teades, et mingi tootja jalanõud ei istu sinu jalatüübiga, saad juba varakult oma valikut kitsendada. Samuti, kui sa otsid eriti mugavaid ja kvaliteetseid jalanõusid, siis tasub vähem tuntud brändidele eelistada tootjaid, kes on oma usaldusväärsuse välja teeninud.

Näiteks on Taani tootja Ecco ammu tuntud oma kvaliteetsete anatoomiliste ja naturaalsetest materjalidest valmistatud jalanõude poolest. Anatoomilised jalanõud toetavad talda ja aitavad jalahaigusi ennetada. Ka ameeriklaste Crocs on üle kogu maailma populaarseks saanud – olgugi, et nende välimus tekitab palju eriarvamusi. Crocsid on valmistatud kergest, kehasoojuse käes pehmenevast ja mikroobe tõrjuvast materjalist. Paljude inimeste südamed on võitnud ka ortopeedilisi jalanõusid valmistav Birkenstock ning kvaliteedile ja innovatsioonile rõhku panev Skechers.

Kvaliteet
Lähtudes nii enda kui ka teiste kogemustest erinevate jalanõutootjatega, on sinu valik juba oluliselt kitsamaks muutunud. Järgmisena võiks tähelepanu pöörata jalanõude kvaliteedile. Mõistlik on investeerida jalanõudesse, mis on toodetud eesmärgiga mitmeid aastaid kasutuses olla.

Väldi selliseid jalanõusid, mille materjalide osas ei ole tootja läbipaistev olnud. Kas jalanõud on tehtud naturaalsest- või kunstmaterjalist? Naturaalsest materjalist jalanõud hingavad tavaliselt paremini ja on seega jalas mugavamad. Pööra tähelepanu ka sellele, kas jalatsiosad on kokku õmmeldud või liimitud. Õmmeldud jalanõud peavad reeglina kauem vastu kui liimitud. Kas jalatsi talda on kerge painutada? Jalanõude tald peaks oleks piisavalt pehme ja painduv ning kvaliteetsete jalatsite talda on kerge painutada.

Hind
Äärmiselt odavad jalanõud tähendavad enamasti seda, et need on tehtud odavatest materjalidest ja vajavad peagi väljavahetamist. Samas tuleks arvestada ka sellega, et kõrge hind ei tähenda alati kõrget kvaliteeti ja mugavust. Süvene eelkõige sellesse, millisest materjalist ja kuidas jalanõud valmistatud on.

Suurus
Paljudel inimestel on üks jalg teisest mõnevõrra suurem. Vali alati selline suurus, mida on ka suuremas jalas mugav kanda. Proovi alati mõlemat jalatsit ning kõnni nendega nii pehmel kui kõval pinnal. Jalanõu peaks olema tihedalt jala ümber, kuid ei tohiks pigistada. Uusi jalanõusid tasub ostma minna päeva teises pooles, kuna õhtuks on jalad hommikuga võrreldes rohkem paistes – niimoodi väldid liiga kitsaste jalatsite ostmist.

Foto: Unsplash.com

Osta jalanõud e-poest
Kuigi tavaliselt soovitatakse uusi jalatseid enne ostu sooritamist kindlasti proovimas käia, on e-poest tellimisel omad eelised. E-poest ostes saad valikuga mis tahes endale sobival ajal tutvuda ning see on laiem ja mitmekesisem kui füüsilises poes.

  • E-poest jalanõude tellimisel soovitame tähelepanu pöörata järgmisele:
  • Osta ainult sellisest e-poest, mida usaldad, millega sul on eelnev kogemus või mille kohta leiad positiivset tagasisidet;
  • Enne tellimist tutvu e-poe tagastamispoliitikaga;
  • Kui kahtled, siis telli ainult endale tuttavate brändide jalanõusid – niimoodi tead juba, mida jalanõude suuruse ja sobivuse osas oodata;
  • Loe teiste klientide tagasisidet jalatsite kohta, mille vastu huvi tunned;
  • Kui oled jalanõud kätte saanud, proovi neid esmalt siseruumis ja silte eemaldamata jalga, et nende sobivuses veenduda.

Kui sa oled otsimas uusi Crocs plätusid või stiilseid Converse, siis tutvu jalanõude valikuga 1a.ee e-poes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare