11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedRaplamaa Ettevõtjate Ühing tähistas 20. aastapäeva

Raplamaa Ettevõtjate Ühing tähistas 20. aastapäeva

Tõnis Tõnisson

Raplamaa Ettevõtjate Ühing tähistas läinud neljapäeval, 10. septembril oma 20. aastapäeva. Kui päris täpne olla, oli tegemist ühenduse juriidilise asutamise tähtpäevaga, tegelikult oli grupp maakonna eri piirkondades tegutsenud ettevõtjaid juba mõnda aega kooskäimist harrastanud.

Värskelt taasiseseisvunud riigis, kus eraettevõtlus alles otsis oma rada, olid aktiivsete tegijate omavahelised kontaktid ja vastastikune toetus väga olulised. Üks ühingu asutamise aktiivsemaid eestvedajaid ja ka esimene liider, tolleaegse eduka prügifirma juht Raivo Erm oli seekord algusaastaid meenutamas. Õige mitmes peoõhtule tulnus sünnitas see nostalgilisi tundeid, sest paljud algusaastatel ühinguga ühinenud on tänagi aktiivsed liikmed. Ettevõtlusalane koostöö ja omavahelised kontaktid rikastavad ju kõiki osapooli. Ühing ongi algusest peale pidanud oluliseks ettevõtjate omavaheliste kontaktide laiendamist ja silmaringi avardamist.

Juba mitmendat hooaega on ühingut juhtinud juhatus, kuhu kuuluvad Aivar Pajo, Andrus Kuusmaa, Maris Rudnevs, Sulev Tammel ja Tiit Rahkema. Juhatuse esimees on Ülo Olm. Vähemalt kord kuus käiakse koos ettevõtjate esmaspäeval, kuhu kutsutakse peakõnelejaks keegi väljastpoolt ühingut. Esinemas on käinud edukaid ettevõtjaid, teadlasi, poliitikuid, tippsportlasi. Igas loos on olnud midagi, mida tasub meelde jätta ja eeskujuks seada. Vähemalt kord aastas on käidud teistes riikides õppereisidel eesmärgiga õppida tundma selle piirkonna majandust ning laiendada koostöövõrgustikku. Nii on käidud Ukrainas, Venemaal, Gruusias, Poolas, Slovakkias, Austrias, Valgevenes.

Reisi ette valmistades on tehtud tihedat koostööd sihtriigis asuva Eesti saatkonnaga, see on aidanud leida kohapeal huvi pakkuvaid kohti ja olnud toeks ka kontaktide loomisel. Ukrainas ja Venemaal on käidud korduvalt, sel sügisel oli kavas teha kordusvisiit ka Valgevenesse, konkreetselt taheti külastada Minskit. Paraku lükkub see sõit Valgevenes kujunenud poliitilise olukorra tõttu kusagile tulevikku.

Lisaks õppereisidele on koos pereliikmetega ette võetud ka huvireise erinevatesse paikadesse. Nii on käidud Peterburis, Bremenis, Stockholmis, Istanbulis. Ja otse loomulikult kuuluvad traditsioonide hulka ärihooaja avamine ning lõpetamine.

Kahtlemata on Raplamaa Ettevõtjate Ühingul olnud oluline roll maakonna ettevõtlusmaastiku kujundamisel. Seda rõhutasid ka tervitajad Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskusest, Raplamaa Partnerluskogust, MTÜ-st Ettevõtlikud Naised Raplamaal, Märjamaa Ettevõtjate Piirkondlikust Ühendusest ja Paldiski Ettevõtjate Liidust. Õnnitlusi olid saatnud ka kolleegid Saaremaalt ja Hiiumaalt. Sündmust tähistati ühise koosviibimisega Nõmme kõrtsis, meeleolu aitas üleval hoida ansambel Omad Poisid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare