14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedRaplamaale laekus kaks uut positiivset koroonatesti tulemust

Raplamaale laekus kaks uut positiivset koroonatesti tulemust

Terviseamet annab täna, 17. septembril teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsitud 2969 viiruse esmasest testist osutusid positiivseks 22. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus neliteist tulemust Harjumaale, neli Ida-Virumaale ja kaks Raplamaale. Kahel juhul puudus proovi andnud isikutel rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Raplamaale registreeritud elanike nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel. Viimati tuli teade positiivse proovi laekumise kohta Raplamaale kümme päeva tagasi.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Terviseameti andmetel vajab 17. septembri hommikuse seisuga Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 19 inimest, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju saadeti 3 inimest, 1 inimene viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle teise haiglasse ja 1 inimene viidi üle mitte-COVID 19 osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 5.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 25,36.

Eestis on kokku tehtud üle 180 000 esmase testi, nendest 2 778 ehk 1,53 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Koovid
18. sept. 2020 09:31

Eks selle asja peatab lõpuks ainult karjaimmuunsus+vaktsiin.