12.7 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
UudisedMihhail Korb: Raplamaa on nagu Harjumaa väike sõber

Mihhail Korb: Raplamaa on nagu Harjumaa väike sõber

Reedel, 18. septembril toimus Raplas Keskerakonna piirkondade koordinaatorite koosolek. Seal olid koos erakonna piirkonnajuhid kogu Eestist, nii Valgast, Võrust kui ka Ida-Virumaalt. Teiste seas oli kohal ka Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.

2019. aasta detsembris avati Rapla ajaloolises pangamajas Tallinna maanteel Keskerakonna piirkondlik kontor. Just seal ka reedel kokku saadi. Üldiselt on see avatud kolmel päeval nädalas – esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti.
Raplamaa Sõnumitel avanes võimalus teha Mihhail Korbiga intervjuu ning uurida natuke Keskerakonna telgitaguste ja plaanide kohta.

Mina ei ole ühegi erakonna liige ega tunne erakondade siseelu lähedalt. Mis on erakonna peasekretäri ülesanded?
Büroojuhtimine. Peasekretär vastutab, et kõik ülesanded oleksid sisemiselt läbi viidud ja toimuks seisukohtade väljatöötamine ning informatsioonivahetus. Kui erakonna esimees annab üldjuhised ja suunad ja räägib poliitilistest suundadest, siis peasekretär kutsub kokku aastakongressi ja teised koosolekud.

Kui tuua võrdlus ettevõtlusest, kas peasekretär on nagu tegevjuht?
Päriselt mitte. Nii ei saa võrrelda. Tegevjuht vastutab ettevõtte strateegia ja selle elluviimise eest. Meil vastutab selle eest juhatus.

Mis seis on praegu Keskerakonnal Rapla maakonnas? Kui palju on aktiivseid liikmeid?
Piirkond areneb. Meil on koordinaator, kes asjaga tegeleb. Uusi liikmeid tuleb juurde. Välja on kujunenud aktiivne osa, kes on juba aastaid erakonnas olnud. Lisaks on värskeid liitujaid. Ma ütleksin, et toimub küll areng, aga samas arenguruumi on veel ka.

Kas liikmeskonna arv on pigem kasvutrendis või stabiilne?
Stabiilne. Mõned inimesed astuvad välja ja teised tulevad juurde. Rapla maakond on Harjumaa kõrval nagu väike sõber. Ka valimiste ajal on Harju- ja Raplamaa ühine valimisringkond. Mulle on alati tundunud, et Raplamaa on Harjumaa kõrval väike ja armas vend. Harjumaa on küll kordades suurem, aga Raplamaa on kohe järgmine. Loomulikult on meie eesmärk, et Raplamaal oleks Keskerakond hästi esindatud ja meie liikmed oleksid volikogudes. Uued valimised ei ole enam mägede taga ja me üritame oma inimesi kohalikesse volikogudesse saada.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 2021. aasta sügisel. Kuidas kulgeb nendeks valmistumine?
Protsess hakkas pihta. Juhatus pani paika kõikide piirkondade graafiku. Lähiajal selgub, kes valimistel meie nimekirju juhivad. Lisaks on paika pandud üleriiklik programmijuht. Igas piirkonnas soovime välja selgitada, kes saab olema kohaliku programmi juht. Järgmise aasta maikuuks tahame olla kõigega valmis ja siis hakkab pihta aktiivne kampaania.

Kas sellised kontorid nagu Raplas on Keskerakonnal ka teistes Eesti paikades?
Absoluutselt, igas maakonnakeskuses. Mõnes on isegi mitu, näiteks Ida-Virumaa suuremates linnades. Kontorites töötavad koordinaatorid, kelle ülesanne on hoolitseda erakonna igapäevase töö eest kohapeal. Raplas on selleks Annika Rannamets.

Viimane küsimus on otseselt poliitiline. Inimesi väga huvitab, kas erakorraline pensionitõus tuleb või mitte. Mis seis sellega on?
Seda oleks õige küsida valitsuse liikmetelt, kuhu mina ei kuulu, aga ma võin kinnitada, et erakorraline pensionitõus on ja jääb Keskerakonna jaoks prioriteediks number üks.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vandette
23. sept. 2020 10:41

Kurb seltskond kallis majas. Erakond on nii mandunud,et isegi oma ajalehte ei suuda enam välja anda. Pole raha. Palju on siis ka neid, kes usuvad uut pensionitõusu? Paraku on EKRE tõusuteel ja nende liikmeskond vaid kasvab!

Inimene Juuru lähistelt
23. sept. 2020 17:22

Eks ta ju Harjumaa ongi.

Kõik uudised
Kuulutused