14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
SportTäna toimunud heategevuslik Teatejooks avab Spordinädala

Täna toimunud heategevuslik Teatejooks avab Spordinädala

Täna toimus 28 kohas üle Eesti 15. heategevuslik Teatejooks, sealhulgas anti jooksule start ka Rapla Kesklinna Kooli staadionil. Teatejooksu näol oli ka tegemist üleeuroopalise Spordinädala avaüritusega. Kokku toimub spordinädala raames üle Rapla maakonna 51 üritust.

Kella kahest kogunesid staadionile kaheksaliikmelised 5.-9. klasside õpilaste võistkonnad. Jooksu avasid Rapla COOP nõukogu esimees Väino Sassi ja endine kergejõustiklane Risto Ütsmüts. Õpilased alustasid ühise soojendusringiga ja soojendusharjutustega. Üritust korraldas Rapla Jooksuklubi, mille juhatuse liige Erik Horn oli tänulik kõigile õpetajatel, kes võistkonnad oma koolides komplekteerisid ja lastele, kes ise aktiivsed on olnud. Horni sõnul on parematel aastatel osalenud teatejooksul lausa 63 klassikollektiivi, kuid tänavu on koroona olukorda siiski mõjutanud ja seekord ei olnud Juurust ja Kaiust ühtegi klassi kohal.

Heategevuslik Teatejooks on juba mitmeid aastaid olnud populaarne vabas õhus toimuv lasteüritus, mille eesmärk on innustada noori tundma rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning samal ajal pakkuda toetust nendele noortele, kes on liikumisvõime kaotanud. Kuigi võitjaid välja ei selgitatud, tähtis oli osavõtt, siis iga laps võttis oma vahetust siiski tõsiselt ja andis endast parima.

Teatejooksu heategevuslik aktsioon kutsub inimesi üles annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusesse rajatava mängulise liikumisraja loomise toetuseks. Sellest tuleb Eesti esimene liikumisrada haiglas, kus viibivate laste liikumisvõimalused on piiratud.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomist toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks.

Heategevuslik Teatejooks toimus 23.-30. septembril Eestis tähistatava Spordinädala raames. Spordinädala alguseks on praeguse seisuga registreeritud üle Eesti 1120 üritust, ja oma sündmuse saab lisada aadressil www.spordinadal.ee. Spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on olümpiavõitja Gerd Kanter, laulja Inger, näitleja Kait Kall, ettevõtja ja kulturist Ott Kiivikas, ettevõtja Kristel Kruustük, suunamudija Sandra Raju ja rektor Tiit Land, kes levitavad sõnumit „Liikudes võidad alati!“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare