8.8 C
Rapla
Reede, 24 sept. 2021

Töömess tuleb koju kätte

Ajavahemikul 29. september kuni 2. oktoober toimub virtuaalne töö- ja karjäärimess, millest võib igaüks tasuta oma koduarvutis osa saada.

Eesti Töötukassa Raplamaa osakonna tööandjate konsultant Lili Saksing selgitab, et tööandjad rajavad messi tarvis etteantud platvormile oma stendid ja tutvustavad selle kaudu ennast ning enda pakutavaid võimalusi, sealhulgas ka infot vabade töökohtade kohta.

„Tööandjatega on virtuaalmessil võimalik suhelda nii vestlusakna, telefoni kui ka meili teel – kommunikatsiooniviisid jäävad tööandja enda otsustada. Lisaks ei pea jälgima kõiki Eesti tööandjaid, vaid neid saab ka regiooniti, olenevalt maakonnast koondada,” juhendab Saksing.
Hetkeseisuga on messil osalemas ligi sada tööandjat. Raplamaa tööandjatest on messil esindatud tootmisettevõtted O-I Estonia ja Salutaguse pärmitehas, loomakasvatajatest Kehtna Mõisa OÜ ja Kaiu LT. „Lisaks on hulgaliselt üle-eestiliste pakkumistega ettevõtteid nagu näiteks Maxima Eesti OÜ, Eesti Post, SOL Baltics OÜ ja paljud teised. Esindatud on ka avaliku sektori tööandjad ja koolitusasutused,” ütleb Saksing.
Kõikidel virtuaalmessil osalejatel on võimalus lüüa kaasa virtuaalsetel seminaridel, osaleda töötubades ja küsida nõu karjäärinõustajalt. Kuigi mess toimub vahemikus 29.09-2.10, on karjääriseminarid hiljem ka järele kuulatavad.

  1. septembril kell 10-14 toimuvad otsepildis karjääriseminarid kahes saalis, kus moderaatoriteks on tuntud telesaatejuhid Urmas Vaino ja Anu Välba. „Esinejaid ja teemasid on palju, näiteks annavad tööturul toimuvast ülevaate Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik, majandusekspert Ott Pärna ja Toivo Tänavsuu, kes teeb ühe isevärki inspiratsiooni-intervjuu,” toob Saksing välja.
    Lisaks toimuvad messil töötoad eesti ja vene keeles, kus räägitakse huvilistele, kuidas tööturul toimetada, kuidas muutustega kohaneda ning edukalt töökohale kandideerida. Juhiseid jagatakse nii Eestis kui ka Euroopas töötamise kohta ning soovi korral on võimalik saada individuaalset nõustamist.
    Töömessile saab siit https://www.onlineexpo.com/ee/too-ja-karjaarimess/!

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised