9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedAmortiseerunud trepp on pigem nõlvakindlustus

Amortiseerunud trepp on pigem nõlvakindlustus

Raplas Mahlamäe kortermajade vahel on murekohaks üks õnnetus seisus trepp. Raplamaa Sõnumite poole pöördunud inimene tõi välja, et selle seisukord on ohtlik ning järsu trepi juures puudub ka käetugi, millest julgestuseks kinni hoida.

Tema sõnul on see aga seal kandis liikujate jaoks otsetee ning leiab seetõttu kasutust. Samuti kasutavad seda ümbruskonna lapsed. Miks siis kehvas seisus treppi ei renoveerita või hoopis lammutata?
Trepp kulgeb Mahlamäe 7a garaažide kõrvalt järsust nõlvast alla Mahlamäe 9 kortermaja ette. Asub see valla maal. Pöördusime seega valla järelevalvespetsialisti Marge Mäekivi poole, kes ütles, et vallas ollakse trepist ja selle seisukorrast teadlikud.
„Trepp on vana ja paikneb väga järsul nõlval ning täna toimibki pigem nõlvakindlustusena. Suure tõenäosusega seda treppi otseteena siiski ei kasutata. Trepp on järsk ja ka nooremal inimesel peab olema suur tahtmine, et seda teed pidi minna. Liiklemiseks seal piirkonnas on oluliselt mugavamaid teid,” arvas Mäekivi. Ta väitis, et ei ole tuvastanud ühtegi sisse tallatud rada ega jälge trepi kasutamisest. Pigem on tema sõnul küsimus selles, kuidas trepi likvideerimisel nõlva nii planeerida, et seal ei tekiks pinnase vajumeid ja veeuhtumisi.
„Täna ei ole küsimus niivõrd trepi kasutuses ja selle ohtlikkuses, vaid pigem esteetilises väljanägemises, kuna ümbruskonna majad on enamikus renoveeritud,” ütles Mäekivi. Ta lisas, et vallas püütakse trepi osas mõistliku lahenduseni jõuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare