-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Brokoli-õunasalat

Retsept: Brokoli-õunasalat

Kui elu annab sulle õunu, on loogiline need lihtsalt ära süüa või neist õunakooki teha. Kui aga küpsetamise võimalust parasjagu pole ja niisama kõiki süüa ei taha, mida siis õuntest veel teha? Ideaalis veel sellist, mille juurde saaks lisada midagi, mis nukralt külmkappi seisma on jäänud, näiteks brokolit.
Natuke otsimist ja tuleb välja, et Figuurisõprade internetilehel on olemas salatiretsept, kuhu peale õuna ja brokoli saab veel igasuguseid kasulikke asju lisada. Peale selle, et see salat figuurile kasulik on, sisaldab see ka palju sellist, mis immuunsussüsteemi tugevdamiseks vajalik. Ja selle turgutamine praegusel sügishooajal on lausa hädavajalik. Esialgu võib kogu see maitsete kompott harjumatu olla, kuid mitte ebameeldivalt harjumatu. Ilmselt võiks sellele salatile veel lisada mingeid seemneid ja värsket kraami, mis parasjagu olemas on.
Kogused on mõeldud neljale inimesele.

Vaja läheb: 1 brokoli (u 400 g õisikuid), 2 väiksemat õuna, 1 porgand, 1 punane sibul, 50 g kuivatatud jõhvikaid, 40 g pekaanipähkleid, 1-2 sl sidrunimahla, soola, pipart, 1 tl suhkrut, 150 g kreeka jogurtit, 50 g majoneesi.

Tee nii: Jaga brokolivarred väikesteks õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit ja lase jahtuda. Lõika pestud õunad kangideks, viiluta sibul ja lõika viilud pooleks. Riivi porgand jämedama riiviga. Sega ettevalmistatud komponendid suures kausis, lisa jõhvikad ja pekaanipähklid. Kastmeks sega majonees, kreeka jogurt, sidrunimahl ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga.
Vala kaste salatile ja hoia jahedas, et maitsed ühtlustuksid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare