17.2 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
UudisedReedel algavad Kaitseliidu võistlused

Reedel algavad Kaitseliidu võistlused

Homme, 9.oktoobril algavad Kaitseliidu Tallinna maleva võistlused, kuhu on kaasatud ka noorteorganisatsioonid. Ühel rajal toimuvad korraga kolm võistlust, mis puudutavad osaliselt Raplamaad. Patrullvõistlused Nõmme Välk, Salupere ja Athena panevad proovile nii kaitseliitlased kui ka noored kotkad ja kodutütred.

Osalejad moodustavad kahe- ja neljaliikmelisi võistkondi. Kaitseliitlased kannavad välivormi ja eraldusmärke, noorteorganisatsioonide võistlejad osalevad noorte välivormis või erariietes. Võistlusalas liiguvad kaitseliidu sõidukid. Võistlusest võtab osa ligikaudu 80 inimest ning korraldusmeeskonda kuulub veel 50 inimest.

Osalejad kogunevad reede õhutl Harjumaal Männiku lasketiirus ning liiguvad sealt edasi Raplamaale Pahklasse, Kivide kuninga juurde. Võistlus kulgeb mööda Tagadi–Arusta–Sausti–Kajamaa–Tammemäe trassi tagasi Männikule. Viimase võistkonna finišeerimine on planeeritud laupäeva õhtusse.

Võistluse ajal kasutatakse Pahkla-Tagadi-Kurevere vahelisel metsasel alal vähesel määral imitatsioonivahendeid (valgusraketid, õppegranaadid). Imitatsioonivahendid ei kujuta üldjuhul ohtu kohalikele elanikele ega keskkonnale. Korraldajad tagavad alal ohutuse ning hiljem imitatsioonivahendite koristamise ning likvideerimise.

Patrullvõistlus ei takista kohalike elanike ega autoliikluse vaba liikumist. Kogu võistluse vältel ei sisene võistlejad eravaldustesse, vaid tegutsevad riigi- või omavalitsuse omandis olevatel maa-aladel või eelnevalt kooskõlastatud maa-aladel ja objektidel. Võistluse toimumise ajal on kohapeal olemas tsiviil-militaarkoostöö spetsialist (CIMIC) märgistatud käelindiga, kes lahendab jooksvalt võimalikke probleeme.

Lisaks toimub laupäeval Kaiu lasketiirus Naiskodukaitse vabariiklik laskevõistlus, kus selgitatakse välja parimad võistkonnad ja individuaallaskurid sportrelvadest laskmises. Laskevõistlusele on registreerunud 70 osalejat 12st Naiskodukaitse ringkonnast. Võistlus on individuaal-võistkondlik, lastakse neljaliikmelistes võistkondades ning osa võivad võtta ka kodutütred.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare