6.1 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
UudisedUrve Uusberg sai kammerkooride festivalil eripreemia

Urve Uusberg sai kammerkooride festivalil eripreemia

Nädalavahetusel toimus Tallinnas XV Eesti Kammerkooride Festival. Sellest võttis osa 18 kammerkoori, kelle seas olid esindatud nii sega-, mees- kui ka naiskammerkoorid ning koolikoorid. Mõõtu võeti neljas kategoorias.

C-kategooria kolme osaleva koori seas oli ka segakoor August07 koos dirigent Urve Uusbergiga. Konkursil esitasid nad muuhulgas ka vabalt valitud a cappellateos Cyrillus Kreegi loomingust. August07 võitis oma kategoorias teise koha. Dirigent Urve Uusberg pälvis eripreemia kaunilt kujundatud kontserdikava eest.

Konkurssi hindas 5-liikmeline žürii koosseisus: laulja Iris Oja, helilooja Maria Kõrvits, dirigent Ingrid Kõrvits, dirigent Lodewijk van der Ree, dirigent ja laulja Endrik Üksvärav. Žüriiliikmed hindasid esituse mõjusust, tehnilist teostust, interpretatsiooni ning koori vokaali. XV Eesti Kammerkooride Festivali Grand Prix võitis Tallinna Kammerkoor (dirigendid Heli Jürgenson ja Mariell Aren).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare