Gripiviirust sel hooajal Eestis veel leitud ei ole

0
26
Illustreeriv foto: needpix.com

Teviseameti andmetel pöördus ajavahemikul 5.-11. oktoober ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2900 inimest, kuid gripiviiruse ringlemisele laboratoorset kinnitust leidunud ei ole. Ka mujal Euroopas ei ole gripi püsivat levikut veel täheldatud.

Levinum viirus on hetkel rinoviirus. Rinoviirustele on iseloomulikud aevastamine, nohu ning ka valulik kurk. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik. Rinoviirused on umbkaudu 30-40% juhtudel täiskasvanutel nn külmetushaiguste põhjuseks. Haigestumise intensiivsus on praegu madal ja iseloomulik aastaajale. Nakatunute arv püsib sarnane kõikjal üle Eesti.

Gripp on äge viiruslik haigus ning sellesse haigestuvad kõige enam just lapsed. Samas haiglaravi vajavad peamiselt eakad ja krooniliste haiguste inimesed.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare