Teed võivad lähipäevil olla kohati libedad

0
46
Foto: pexels.com

Maanteeamet hoiatab, et eelolevatel öödel on oodata temperatuuri langemist 0-kraadini, mistõttu võib teedele tekkida must jää. Praegu on veel paljudel autodel all aga suverehvid, seega tuleks autojuhtidel olla varastel hommikutundidel sõiduvahendiga liigeldes tavapärasest veelgi ettevaatlikum.

Samal ajal annab Maanteeamet teada, et hetkel veel suviseid piirkiiruseid ei alandata. Need jäävad kehtima kuni ilma- ja teeolud seda võimaldavad.

Maanteeameti teehoiudirektor peadirektori ülesannetes Raido Randmaa sõnul jäetakse sel talvel olulise muudatusena kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teede lõikudele kiiruspiiranguna 100 km/h. „Kindlasti tuletame ka meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik ja alati tuleb sõidukiiruse valikul jälgida ilma- ja teeolusid,“ ütles ta.

2+2 teedest jääb 100 km/h kehtima Tallinna ringteel, Tallinna–Tartu ja Tallinna–Narva maantee osadel lõikudel. Suurem kiirus kehtestatakse neis kohtades, kus liikluskeskkond on selleks valmis. Neil lõikudel, kus on suurem oht metsloomade ja jalakäijate õnnetuseks, jäetakse talveks kiirus 90 km/h.

Samuti jääb valgel ajal heade sõidutingimuste korral Maanteeametile õigus ka talveperioodil Tallinna–Pärnu maantee Laagri–Ääsmäe lõigul ja Tallinna–Tartu maanteel Kose–Võõbu lõigul tõsta muutteabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 km/h.

Randmaa lisas, et kõikidel nendel teedel kehtivad kõrgemad nõuded talihooldele (kehtib 3+ tase), mis on sarnased Põhjamaades kehtivatele. „Oleme Põhjamaade kogemustest näinud, et liiklejad arvestavad teeoludega ning mõistetakse, et suurim lubatud kiirus ei ole kohustus vaid võimalus. Loodame, et ka meie liiklejad järgivad seda,“ lausus ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare