9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
KrimiRaplamaal tuvastati Eestis seadusliku aluseta viibinud ja töötanud välismaalased

Raplamaal tuvastati Eestis seadusliku aluseta viibinud ja töötanud välismaalased

Möödunud kolmapäeval kontrollis politsei Rapla maakonna ehitusobjektidel töötavaid välisriikide kodanikke ning tuvastas Eestis seadusliku aluseta viibinud ja töötanud välismaalased.

Kokku kontrollisid politseinikud nelja ehitusobjekti, millest kahel tuvastati rikkumised. Ühel juhul oli tegemist kolme Usbekistani kodanikuga, kel polnud õigust Eestis viibida ega töötada, ning teisel juhul oli tegu Ukraina kodanikuga, kes viibis Eestis seaduslikult, kuid tema töötamine ei olnud PPAs registreeritud.

Kolme Usbekistani kodaniku suhtes alustas politsei väärteomenetlust ning meestele määrati rahatrahv. Samuti tehti neile ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati aasta ja kuue kuu pikkune Schengeni viisaruumi sissesõidukeeld.

Ukraina kodaniku suhtes alustati samuti väärteomenetlust ja määrati rahatrahv. Praeguseks on tööandja esitanud taotluse tema töötamise lühiajaliseks registreerimiseks.

Mõlemad rikkumised tuvastas politsei riigiobjektidel.

Kontrollreidil osalesid ka Maksu- ja Tolliamet ning Tööinspektsioon. Maksu- ja Tolliamet tuvastas kontrolli käigus kolm inimest, kes ei olnud registreeritud töötamise registris ja kelle töötasult seega ei deklareeritud ega tasutud tööjõumakse. Tööinspektsioon alustas üheksa järelevalvemenetlust, töösuhete alased rikkumised selguvad menetluse käigus, kuid tööohutuse alaseid rikkumisi tuvastati seitse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare